Kundağı tabut oldu
ABONE OL
Birecik ilçesine bağlı Argıl Köyü'nde oturan ve İki yıllık evli olan Ayşe -İdris Yıldırım çiftinin bebek sevinci drama dönüştü.. Önceki gün öğle saatlerinde sancıları artan Ayşe Yıldırım (33), yakınları tarafından Birecik Kadın ve Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç kadın gece doğumunu gerçekleştirdi ve adını Nisanur koyacağı bebeğini dünyaya getirdi. Doğumhaneden odasına götürülen ve sabırsızlıkla bebeğinin yanına getirilmesini bekleyen Ayşe, “bebeğin öldü” haberiyle şok oldu.

Hastane yetkilileri İdris Yıldırım ile yakınlarına bebeğin karaciğerinde yaşanan büyümeden dolayı bebeği kaybettiklerini söyledi. Bebeklerinin ilgisizlikten öldüğünü ileri süren Yıldırım ailesi hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Nisanur bebeğin cansız bedeni önce kundağına daha sonra tabuta konulup ölüm nedeni belirlenmesi için cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Yeğeninin cenazesini Adana'ya getiren Yunus Yıldırım, yeğeninin ölümünden hastane, doktor ve hemşirenin kusurlu olduğunu iddia etti. Amca Yıldırım, “Doğuma kadar her şey normaldi. Biz bebeğimizi kucağımıza alacağımızı düşünürken cenazesini aldık. Doktor D. K. ile hemşire İ.O ve hastane hakkında şikâyette bulunduk. Özellikle hemşire İ.O., doğumdan önce gelinimize ve bizlere hakaret ediyordu. Yeğenim öldükten sonra hastaneden kaçtı. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. Yeğenimin ölüm sebebi üç ay sonra netleşecek” diye konuştu.