NBA'de nefes kesen final
ABONE OL
American Airlines Arena’daki altıncı maç öncesi San Antonio Spurs seride 3-2 öndeydi.

Altıncı maça iki takım da hücumda harika başlarken Spurs’te Tim Duncan, Heat’te ise LeBron James asistleriyle Mario Chalmers da ekstra sayılarıyla öne çıkan isimler oldu.

İkinci çeyreği Miami Heat domine ederken çeyrek sonunda konuk takım Miami hücumunu durdurmayı başarıp yine Duncan’la üst üste sayılar bulunca 50-44’le önde geçti. Tim Duncan ilk çeyrek 25 sayı üretti.

İkinci yarının başında ise Miami Heat hücumu tamamen dağıldı ve fark 12'ye kadar çıktı. Son çeyreğe 75-65 Spurs üstünlüğü ile girildi.

Dördüncü çeyreğin ortasında ise LeBron James'in kafa bandının düşmesinden itibaren maçın rengi değişti. Bitime 6 dakika kala Miami Heat 84-82 öne geçti. Bitime bir dakika kala ise çok kötü bir maç çıkaran Tony Parker'ın üst üste beş sayısı Spurs'ü yeniden öne geçirdi. Kritik hücumlarda LeBron James iki top kaybı yaptı. Ancak sonrasında LeBron ve Ray Allen'ın üçlükleri bitime beş saniye kala skoru eşitledi. Karşılaşmada normal süre 95-95 bitince uzatma devresine geçildi.

Uzatma çeyreğine Kawhi Leonard'ın basketleriyle başlayan Spurs'e karşılığı yine LeBron verdi. Bitime bir dakika kala bir sayı farkla Miami Heat öndeydi. Kalan bölümde de harika savunmasıyla farkı koruyan Miami Heat mücadeleyi 103-100 kazandı.

Seride yedinci ve son maç Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece 04.00’te başlayacak. Karşılaşma Miami’den naklen HD kalitesiyle CNN Türk’te yayınlanacak.