Bedelli askerlik yaş sınırı merak ediliyor
ABONE OL

BEDELLİ ASKERLİK YAŞI KAÇ OLACAK?

Başbakan Yıldırım'ın bedelli askerlik açıklamasının ardından, 'Bedelli askerlik yaşı kaç olacak?' sorusu da sorulmaya başlandı. Son çıkan bedelli askerlikte 27 yaş sınırı konulmuştu. 2018'de çıkacak bedelli askerlikte yaş sınırının 1990 ve öncesi olması bekleniyor ancak 27 yaş sınırında talepler düşük kaldığı için bedelli askerlik yaşının 1993-1994 doğumlulara kadar çekilebileceği konuşuluyor.

 

NASIL BEDELLİ ASKERLİK YAPILIR?

Bedelli askerlik yapabilmenin 2 şartı vardır bunlar;

1- Dönemlik çıkartılan bedelli askerlik yasaları

2- DAHTE (Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler) 3 sene yurt dışında çalışma şartı

 

Dönemlik çıkartılan bedelli askerlik yasaları

İkameti Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan 18 yaşını doldurmuş erkekler için geçici olarak çıkartılan yasalarla bedelli askerlik yapılabilir. Bu yasalar dönemsel olarak olarak çıkartılır. Bu yasaların çıktığı dönemde yasaların belirlediği şartları sağlayanlar bedelli askerlikten yararlanabilirler.

 

DAHTE (dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler)

DAHTE'nin açılımı 'Dövizle Askerlik Hizmetine Tabi Olan Erler'dir. Bunun anlamı ise 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bedelli askerlikten yararlanabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen 3 sene boyunca yurt dışında çalışıyor olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan her vatandaş 21 gün süreyle askerlik yapar ve askerlik hizmetini tamamlamış olur..