2018 DGS sınav giriş belgesi sorgula
ABONE OL

ÖSYM tarafından DGS adayları için önemli bir açıklama yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada 2018 DGS sınav yerleri için adayların erişiminin açıldığı ifade edildi. DGS sınav giriş belgeleri ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden alınabilecek.

Herhangi bir üniversitenin ön lisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olabilecek durumdaki öğrencilerin katılabildiği, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli sınava Dikey Geçiş Sınavı denilmektedir. 4 yıllık üniversite lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen adaylar için en kolay yol DGS’ye girmektir. Dikey Geçiş Sınavı 60 matematik, 60 Türkçe olmak üzere toplam 120 sorudan oluşur ve sınav süresi 150 dakika yani 2 saat 30 dakikadır. Adayların bu sınavı tercih etmesinin en önemli sebeplerinden birisi de DGS müfredatında yer alan konular daha azdır. Sorumlu olunan dersler sadece Matematik ve Türkçe’dir.

Adayların sınava girerken bu belgeyi yanlarında bulundurmaları gerekiyor. 2018 Dikey Geçiş Sınavı 21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacak. Sınav saat 10:15’te başlayacak. Saat 10:00’dan sonra sınav binalarına kimse alınmayacak. Adayların bu hususa dikkat etmeleri gerektiği, ÖSYM duyurusunda ifade edildi.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı için başvuru yapan adayların bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.
 

ÖSYM giriş sistemi ile aday işlemleri sistemine girdikten sonra, DGS sınav yerleri için adayların 2018 DGS butonuna tıklamaları gerekiyor. Buradan açılacak giriş belgesinin yazdırılması ve sınava girerken yanlarında bulundurulması gerekecek. Kimlik belgesi ve giriş belgesi olmadan sınava aday alınmayacak.

ÖSYM'nin resmi sayfasındaki açıklama:  21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2018-DGS) başvuran  adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 14.00’den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

2018-DGS için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.