10x10

 
 
 
 

Dışarıdan sıradan bir adam olarak gözüken Lewis’in, Cathy’ye karşı gizli bir takıntısı vardır. Genç kadından intikam almayı düşünen Lewis, bir plan yapar ve Cathy’yi kaçırır. Onu oldukça küçük bir odaya kilitler. Lewis’in bunu yapmasının amacı Cathy’nin karanlık bir sırrını itiraf etmesini sağlamaktır. Fakat Cathy’nin pes etmeye niyeti yoktur.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Suzi Ewing

Senarist: Noel Clarke

Oynayanlar: Luke Evans, 

Kelly Reilly, Noel Clarke

Yapım: 2017, İngiltere, 88 Dak.

Cehennemden Selfie

Almanya’da vlogger olan Julia, kuzeni Hannah’ın yanına, ABD’ye gider. Bir süre sonra Hannah’ın evinde sıra dışı olaylar başlar. Bunun nedenini araştıran Hannah, bu sırada Julia’nın blog yazılarına denk gelir ve kendini internetin derinlerinde, terörün sınır tanımadığı yerlerde bulur.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Selfie From Hell

Yönetmen: Erdal Ceylan

Senarist: Erdal Ceylan

Oynayanlar: Alyson Walker, Tony Giroux, Meelah Adams

Yapım: 2018, Kanada, Almanya, 73 Dak.

Elim Sende

Bulut ve Mavi birbirlerini ilk gördükleri anda aşık olmuşlardır. Fakat kimsenin bu aşkı söylemeye cesareti yoktur. Senaristliğini ve yönetmenliğini Banu Kaptanoğulları’nın üstlendiği filmde birbirinden habersiz iki aşığın inişli çıkışlı ve sevgi dolu hikayeleri herkesin yüreğini ısıtacaktır. 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Banu Kaptanoğulları

Senarist: Banu Kaptanoğulları

Oynayanlar: Aslı Seda Kement, 

Serkan Gürkan, Eşref Kolçak

Yapım: 2018, Türkiye

Eyvah Anne Oluyorum

Avril ve annesi Mado birbirlerinden daha fazla farklı olamazlardı. Avril annesinin tam tersi, her daim çocuksu ve küstahtır. Bu iki kadın aynı zamanda hamile kaldıklarında aynı evi paylaşmak zorundadır. Mado, büyükanne olmaya hazır değilken, Avril da annesini yeniden bir anne olarak hayal etmekte zorlanır.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Telle Mère, Telle Fille

Yönetmen: Noémie Saglio

Senarist: Agathe Pastorino

Oynayanlar: Juliette Binoche, Camille Cottin, Lambert Wilson

Yapım: 2017, Fransa, 94 Dak.

Hemşire

Sıkıntılı günler geçiren, sürekli kilo vermek ve yemek yeme arasında gidip gelen Leyla, hayatından bunalmıştır. Bu sırada F tipi cezaevlerini protesto eden siyasi mahkumlar ölüm orucuna başlar. Eyleme katılanlardan Kerem fenalaşınca Leyla’nın çalıştığı hastaneye getirilir. Kerem’in kaldığı oda bir süre sonra Leyla’nın sorunlarından kaçtığı bir sığınak haline gelir.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Dilek Çolak

Senarist: Dilek Çolak

Oynayanlar: Evren Duyal, Sermet Yeşil, Aytaç Öztuna

Yapım: 2018, Türkiye, 90 Dak.