Afrin operasyonu hayırlara gebe 

ABD, ‘stratejik ortağı’ Türkiye’nin tüm ikâzlarına rağmen terör örgütü PYD/PKK’ya silâh yığmaya devam ediyor. 2019 ABD Savunma Bakanlığı bütçesinden de PYD/PKK terör örgütüne 550 milyon dolar bütçe ayrılmış. 

ABD’nin teröre desteği sadece PYD/PKK türevlerine değil, Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşısı ve unsurlarının da hâmîliğini yapıyor. 

Afrin’deki terör örgütlerini etkisiz kılmak için gerçekleştirdiğimiz Zeytin Dalı Operasyonu’na karşı çıkan, lâkin karşı çıkması artık bu saatten sonra bir şey ifâde etmeyen ABD’den cılız da olsa, “Bizi vurursanız sert karşılık görürsünüz” tehdidine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki dünkü AK Parti grup toplantısında gür sesle cevap verdi: “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık!” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısındaki bu sözlerinden daha ağırı ise devamında söyledikleri aslında. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta ABD olmak üzere çeşitli isimlerle yüzlerine maske takan ülkelerden maskelerini indirip mertçe meydan yerine çıkmalarını istedi: “Suriye ve Irak’taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Buradan tüm taraflardan maskelerini indirip, zaten bildiğimiz gerçek yüzleriyle karşımıza çıkmalarını özellikle talep ediyoruz!” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan mezkûr konuşmasında, maske takmaya devam edenleri de teröristleriyle birlikte imha edeceklerini de vurguladı: “Türkiye’yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını da görecekler. Biz elbette onları kasıtlı olarak hedef almayacağız ama şimdiden ilan ediyoruz ki hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz, yok edeceğiz. İşte o zaman sırtlarını sıvazladıkları teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar. Çünkü teröristlerin yanlarında ne işleri olduğunun izahını en başta kendi kamuoylarına yapmaları oldukça zor olacaktır.” 

Devletin en tepesi kararlı tavrını oldukça açık ortaya koyuyor. Türkiye için “Yapamaz, cesaret edemez” denilen her şey oldu! Sonuna kadar da gitmeye kararlı. En son Afrin Operasyonu’nda bunu görüyoruz. 

Türkiye kararlı olduğu kadar, yüzlerine maske takanlar da kararlı! Bir yıl sonraki bütçeden terör örgütüne 550 milyon dolar ayırıyorlar ki bu açık bütçeden aktarılan miktar. Ya kirli paradan (Uyuşturucu, fuhuş vb.) aktarılan miktar?.. 

Bu işin sonu ne olacak? Herkesin aklında olan sual. Cumhurbaşkanı’nın ifâdesiyle, kendi halklarına bile izah etmekte zorlanacakları duruma neden düşüyorlar? Şu an savaştığımız unsurları motive eden ne? Afganistan’da, Irak’ta batmalarına rağmen geri adım atmayanlar neyin peşinde? 

Maddi anlamda “Petrol, para” diyebilirsiniz, eyvallah ama parayı bulmanın da başka yolları da var. En azından kendi insanını binlerce kilometre öteye öldürmeye göndermeden ve milyarlarca dolar harcamadan da para temin edilebilir. Hem, Afganistan ve Irak’ta olduğu gibi karizmayı da çizdirmezsin! 

Hâdiseye maddi zaviyeden değil de metafizik zaviyeden baktığımızda gerçeği göreceğiz. Ortadoğu denilen bölgede bir inancın savaşı veriliyor. Karşı tarafı motive eden bu! Onlar için petrol de para da bunun için lâzım. Afrin Operasyonu bu mânâda Müslümanlar için hayırlara gebe! Karşı tarafın dengelerini bozdu elhamdülillah. 

En büyük silâhımız olan duayı askerlerimiz fiiliyatta cephede yapıyorlar. Benim gibi şu an için cepheye gidemeyenler de geceleri dualarla geçirmeli. Çünkü metafizik âlemdeki savaşın çok çetin geçtiğini söylüyor ehli kalb!..