Afrin’de büyük manipülasyon

Türkiye öyle ya da böyle sınırında bir TERÖR KORİDORUna izin vermeyecek. Afrin operasyonu bunun en son örneği. Türk Silahlı Kuvvetleri, deyim yerindeyse, yedi düvele karşı savaşıyor.  Terör örgütü PKK/YPG’yi neredeyse HERKES silahlandırdı. Silahlandırmaya da devam ediyor.  “HERKES”ten kasıt sanırım malumun ilanıdır.

***

Zeytin Dalı operasyonu bir ayına yaklaşıyor. Türkiye, Afrin operasyonunu sonuna kadar destekliyor. Mehmetçik sahadaki zorluklarla mücadele ederken iç kamuoyuna ve dışarıya yönelik bambaşka bir kara propaganda yürütülüyor. Özellikle siyaseti ve siyasileri PARAVAN olarak kullanan terör örgütü sosyal medyayı tam bir kara propaganda mecrasına çevirmiş durumda. Terör örgütü sistematik olarak operasyonda sivillerin hedef alındığı yalanını yaymaya çalışıyor.

***

Terör örgütünün yalanlarını sorgulamadan doğru kabul eden BATI medyası da PKK/YPG ile Afrin’de kamp kurmuş. Herkese gazetecilik dersi veren Batı günlerdir Afrin’den tek taraflı haber servis ediyor. Türk askerinin sivilleri hedef aldığını iddia ediyor. Tamamen PKK/YPG’nin polit bürosu gibi çalışan bu gazeteciler yaşanan gerçeği aktarmaktan ve anlatmaktan çok uzaklar. Mesela geçen cumartesi günü sivil kıyafetler giyerek, kadın ve çocukları da kalkan yaparak askerimize saldıran teröristleri görmüyorlar. Bunu sorgulamıyorlar. Aksine onlar da terör örgütü dili ile konuşuyorlar ve ona göre haberleri şekilleniyor.  

Bu konu ile ilgili son noktayı koyalım. En az bin yıllık geleneği olan Türk ordusu bile bile, kasten asla sivilleri hedef almaz, vurmaz…

 

Şehidin mahremiyetine saygı

Özellikle sosyal medyada bazı gazeteci ve uzmanların şehitlerimizle ilgili paylaşımları çok rahatsız edici. Bu konuya değinmeden edemedim. Bazı gazeteciler resmi açıklama olmadığı halde şehit listesi yayınlıyor. Üstelik bazıları bunu bir gazetecilik başarısı olarak sunuyor. Lütfen bunu yapmayın sevgili meslektaşlarım. Biraz empati sadece biraz empati. Kiminle? Gözü kulağı Afrin’de olan asker aileleri ile…

İkinci tip paylaşım yapanlarsa daha çok şehitlerin mahremiyetini afişe ediyorlar. Şehitlere ait özel eşyalarına ait görseller mi dersin, vasiyetler mi dersin… adeta şehitlerin mahremiyeti delik deşik ediliyor.

Soruyorum bu kadar detay paylaşmakla yapılmak istenen ne? Mesela şehit bir askerimizin özel eşyalarının konduğu çantaları sosyal medyada paylaşmanın bir anlamı var mı? Değerlendirmeyi siz değerli okuyuculara bırakıyorum.