Akhisar’a alkışlar Fener’e hüsran

Diyarbakır’daki kupa finali kıran kırana geçti. Fenerbahçe maça baskılı başladı. İlk 20 dakikada sahanın hakimiydi. Şener’in bindirmeleriyle pozisyonlar buldu. Josef iki net pozisyon yakaladı. Birincide kaleci Fatih’i geçemedi. Diğerinde auta attı. Soldado’nun vurşunda da kaleci Fatih yine panterleşti. 

Akhisar defansında Mustafa Yumlu da duvar ördü. Fener’in baskısını kıran Akhisar iki net fırsat yakaladı. İlkinde Mustafa Yumlu topu kaleci Volkan’a nişanladı. Diğerinde defanstan seken topu Lopes füze gibi ağlara yolladı. Fener’in ilk yarıdaki en büyük eksikliği Giuliano’nun verimsiz olmasıydı. Bir de yapılan ortalarda Soldado’nun savunma arasında kaybolmasıydı. 

İkinci yarı Aykut Kocaman gerekli neşteri vurdu. Uzun boylu Fernandao’yu alıp forveti ikiledi. Brezilyalı golcüde muhteşem bir kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı. 

Aslında Valbuena’nın da oyuna alınması lazımdı. Çünkü bu futbolcu da orta alandaki tıkanıklığı giderebilirdi. Akhisar ikinci yarıda da Fener’e Fatih ve Mustafa Yumlu ile direndi. Kocaman’ın Valbuena hamlesi geç olsada 66. dakikada geldi. 

Çıkan oyuncunun Soldado olması tartışılabilir. Çünkü Fener’e gol lazımdı. Her geçen dakika direnci artan Akhisar, Sissoko ile bir kez daha ileri geçti. Bu golde Fener defansının büyük hatası vardı. 81’de Barbosa attığı golle Fener’in fişini çekti. Souza’nın golü yeterli olmadı. Oynadığı futbolla gösterdiği mücadele ile attığı gollerle Akhisar kupayı fazlasıyla hak etti. 

Tebrikler Okan Buruk. Tebrikler Akhisar.