AMERİKA… AMERİKA.. ABD istihbaratı Türkiye’ye bir girer, bir daha da çıkmaz!

ABD İstihbaratının Türkiye'ye kök salmasını sağlayan tek parti yönetimidir.İsmet İnönü'nün CB döneminde ABD'yle birçok açık ve gizli antlaşma imzalanır. Bunların biri çok önemlidir; ABD'ye Türkiye'de "gizli faaliyetler yürütmesine" izin verir. DP iktidarı döneminde de bu aynen devam eder. Gün gelir DP ağır sanayi yatırımlarına başlamak isterse de ABD almaza yatar. Bunun üzerine rahmetli Adnan Menderes önce CIA ve uzantılarına göz açtırmamaya başlar ardında da Sovyetlerle demir çelik yatırımları konusunda görüşmelere soyununca 27 Mayıs darbesi yaptırılır! Bu dönemde CIA'yle Türk istihbaratı iç içedir; Türk ajanlarının maaşlarını bile CIA öder! 

Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Salih Korur, Yassıada Mahkemelerinde bu gerçeği açıklar. Son dönemde Korur o zamanki adıyla Milli Emniyet Başkanlığına vekalet etmektedir. CIA'den her ay alınan paralarla maaşlar ödenmektedir. Bu ilişkinin istihbarat eski müsteşarı General Behçet Türkmen zamanında kurulduğunu açıklar Korur. Milli Emniyet eski Başkanı Türkmen'in oldukça ilginç ilişkileri vardır. Coca-Cola fabrikasında Adanalı Has ailesiyle ortaktır. Fabrikanın yüzde 90'ı Kemal Has'ın yüzde 10'uysa Behçet Paşa'mızındır! 

CIA'nin Türkiye'ye iyice yerleşmesi NATO'ya üye olmamızla başlar. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin 19 Aralık 1947 toplantısında CIA soğuk savaşın en etkili silahı kabul edilecektir. CIA Başkanlarından George Kenhan'ın 1948 Mayıs'ında patronlarına verdiği bir raporda, Türkiye, İtalya ve Yunanistan'da Amerikan çıkarlarının korunması amacıyla, istihbarat kurumlarının denetiminde "sivil oluşumlar" kurulmasının gerekli olduğu vurgulanır. Rapor hemen uygulamaya koyulur. Dünyanın her yerinde Komünizmle savaşacak "Özel Eylem Grupları" (PPG) faaliyete geçer. Bu grupların yönetim merkezi Batı Almanya'dır. Çünkü Nazilerin vurucu gücü SS'ler PSG'lere katılmıştı topluca. Dahası Avrupa Komutanlığı İstihbarat Okulunda, Alman kökenli Henry Kissinger ders vermektedir. Aynı zamanda 1945-1949 yılları arasında Askeri İstihbarat Komutanlığında Yüzbaşı rütbesiyle görev yapıyordu. Daha sonra Soğuk Savaşı perde arkasından yöneten Harvard Üniversitesi'nin başına getirildi. Kissinger aşırı sağcı Alman Gençlik Birliği'nin kurulmasına ön ayak oldu ve bu Birlik Alman Gladyosunun çekirdeğini oluşturdu. 

ABD'nin dünyayı denetleme ve yönetme planlarında Orta Doğu'daki petrol yataklarının kapısı olarak gördüğü Türkiye'nin çok özel bir yeri vardır. Bu yüzden istihbaratı denetim altında tutan ABD, orduyu da istekleri doğrultusunda yönlendirmek için kolları sıvar... 

(Yarın: Türkiye-İran-Irak ve Pakistan ve illa da CIA)