Aslan bileğinin hakkıyla zirvede

Sezonun en kritik maçlarından biriydi. Galatasaray’ın yenmekten başka çaresi yoktu. Başakşehir’e zirvede kalmak için 1 puan da yeterliydi. Fatih Terim, Gençlerbirliği yenilgisinden sonra dün iki sürpriz değişiklik yaptı. Maicon’un yerine Denayer görev yaptı. Buradaki amaç Adebayor’u markaj altında tutabilmekti.

Donk’un Selçuk İnan yerine oynatılmasıyla ise orta saha dinamizminin artırılması hedefleniyordu. Donk bütün atakları başlatan isimdi. Bayağı da etkili oldu. Rodrigues sol kanatta rakibi yıprattı. Nagatomo da ona destek verdi. Denayer de ilk devre Adebayor’a göz açtırmadı.

Başakşehir’e baktığımızda Arda çok etkisizdi. Sürekli türübünlerin protestosu altında kaldı. Abdullah Avcı golü bulmak için Elia ve Visca ile hücum yaptı. İki kez tehlike yarattılar. Emre ise hakeme itiraz etmekten futbol oynayamadı. Hakem Halil Umut Meler’in kendisine yoğun şekilde itiraz eden Başakşehirli futbolculara tolerans göstermesine anlam veremedim.

Galatasaray’ın ilk yarıda en durgun ismi topla buluşamayan Gomis’ti. İkinci yarıya Galatasaray yine baskılı başladı. Sağ kanattan sol kanattan ortadan gol bulmak için her türlü denemeyi yaptı. Başakşehir ise futbol oynamayı değil rakibe futbol oynatmamayı tercih etti. 45 bin taraftarının desteğini alan Cim-Bom sahanın tek hakimiydi. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Marıano’nun 90’a giden muhteşem şutu filelerle buluştu. Kaleci Volkan’ın yapacağı bir şey yoktu. Hem türübünler hem de sahadaki Galatasaraylı futbolcular çılgınca sevindi.

Abdullah Avcı yenik duruma düşünce Arda Turan’ı çıkardı. Mossoro hamlesini yaptı. Ancak bu değişiklik Başakşehir’i uyandırmaya yetmedi. Galatasaray bileğinin hakkıyla galip geldi ve zirveyi ele geçirdi. Adebayor, kendi kalesine attığı golle takımının fişini çekti.