Beklenen futbolu izleyemedik!

Fenerbahçe’nin ilk Süper Lig maçını beğenmedim. Üzerindeki formayı hiç sevmedim. Bu formanın rengi Fenerbahçe takımına yakışmıyor. Buradan Aziz Yıldırım’a ricada bulunuyorum; bu forma Fener’in alışagelmiş forması değil. Bir an evvel önlem alıp Sarı-Lacivertli forma ağırlığını sahaya koysun diye bekliyorum.

Maç başladı, daha mücadelenin 5. dakikasında İsmail’in “al-at” pasını Alper temiz bir ayak içiyle golle sonuçlandırdı. Fenerbahçe bu golün sevincini bile yaşayamadan Castro’nun Göztepe adına atmış olduğu beraberlik golüyle maç ilk kez eşitlenmiş oldu. Yalnız bir hatırlatma yapmak isterim. Castro’nun atmış olduğu Göztepe golünde kaleci Volkan ne yapıyor diye şaşkınlık içinde izleyen oldum. Ellerine gelen topu nasıl alıp kalenin içine bırakıyor anlamakta zorluk çekiyorum. Tecrübe ise tecrübe.. Kaptanlık mertebesine gelmiş hala acemi kaleci görüntüsü veriyor. Bu şekilde nereye kadar devam edecek, merak ediyorum. Ayrıca Mehmet Topal’ın kafa şutunun direkten dönmesi şanssızlık olarak görünmesine rağmen bence biraz da beceriksizlikti. Beklenmedik bir anda Scarione, Göztepe’nin ikinci 2. golünü atıncaev sahibi öne geçen olduı. Daha sonrasında Valbuena’nın duran toptan yapmış olduğu ortada Skrtel’in kafa golüyle maç bir kez daha eşitlendi.

Biz Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’sine bu yıl için ümitli mesajlar verdik. Ama görüyoruz ki, zaman zaman Fenerbahçe eski görüntüsüne yakın futbol sergilemeye başladı. Savunmadan ağır aksak toplar çıkararak oyunun temposunu düşürdüler. Enine ve geriye top oynama hevesinden de bir türlü kurtulamadılar. Biz Fenerbahçe’den Göztepe deplasmanında çok farklı baskılı futbol beklerken atılan ilk gol dışında organize atak göremedik.