Beşiktaş’ı bırak Başakşehir’e bak

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Başakşehir’in de Beşiktaş’ın da aklından 3 puan vardı. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin berabere bitmesi dünkü mücadeleyi daha da anlamlı kılmıştı. Ancak ilk yarıda sahada Başakşehir fırtınası vardı. Abdullah Avcı’nın talebeleri Beşiktaş’ı sahasına mahkum etti. İlk yarının tek golü Elia’dan geldi ama skor 3-0 da olabilirdi. Orta alanda İrfan Can ve Mahmut çok etkiliydi. Kanatlarda Visca ile Mossoro dinamo gibi çalıştı. Adebayor, Beşiktaş defansına nefes aldırmadı.Beşiktaş ilk yarıda ne yaptı derseniz bir tek Talisca’nın yan ağlarda kalan şutu var. Orta alanda Tolgay yenilen golde topu kaptırıp rakibin ekmeğine yağ sürdü.Başakşehir ataklarını durdurmakta Medel ve Tosic çok zorlandı.Atiba da çaresiz kaldı. Kaleci Fabri elinden geldiği kadar direndi. Beşiktaş’ın orta sahası çalışmayınca Negredo topla buluşamadı. Beşiktaş bu sezon belki de en kötü ilk yarı performansını sergiledi. Başakşehir, Mossoro’nun sakatlanmasına rağmen ikinci yarıya yine etkili başladı. Şenol Güneş’in ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlamaması şaşırtıcıydı. Çünkü Lens çok etkisizdi.Forvette de Love alınıp hücum hattı güçlendirilmeliydi.

Ancak Şenol Güneş vasat Tolgay’ı çıkartıp Oğuzhan’ı aldı. 62’nci dakika da Caiçara’nın amatörce kırmızı kart görmesi Başakşehir’i 10 kişi bıraktı. Beşiktaş bu kırmızıdan sonra oyunu rakip alana yıktı. Love da oyuna girdi.

Rakip ceza alanına iyi orta gelmesi için Caner’in de oyuna alınması lazımdı. Beşiktaş, Babel’le sürekli rakip kaleyi yokladı.10kişi kalan Başakşehir ise Adebayor ile ayakta kaldı. Caner Erkin hamlesinin geç kalması işe yaramadı. Beşiktaş o kadar kötüydüki 10 kişi kalan rakibe yenildi. Medipol Başakşehir’i alkışlıyorum.