Beşiktaş’ın ayak sesleri

Akhisar maçından çıkarken Beşiktaş’ın aklında tek birşey vardı. 90 dakikayı galibiyetle kapatmak ve Galatasaray-Başakşehir maçının sonucunu beklemek. Maça fırtına gibi başlayan Siyah-Beyazlılar golü erken buldu. Gecenin etkili ismi Caner nefis bir pas verdi, Babel rakibinden akıllıca sıyrılıp füze gibi bir şutla ağları havalandırdı.

Rakibin direncini kıran Kara Kartal üst üste atak geliştirdi. Sahneye bir kez daha çıkan Caner’in pasında Negredo kaleciyi mağlup etmeyi başardı. 2-0’ı bulan Beşiktaş oyunu rölantiye alınca Akhisar biraz canlandı ve Seleznyov iki fırsat yakaladı. Birinde Fabri gole izin vermedi, diğerinde defans müdahale etti. İlk yarıya baktığım zaman beş maç sonra oynayan Quaresma saman alevi gibiydi. Bir parlayıp bir söndü. Uzun bir aradan sonra oyuna adapte olmak tabii ki kolay değil. Onun kanadından Ömer birkaç fırsat buldu.

Pepe-Tosic ikilisinden Tosic zaman zaman aksadı. Akhisar’ın Henrique’yi sahaya sürüp farkı azaltma çabası 35 ile 45 arasında Kartal’ın canını sıktı. Ancak ikinci yarıda Beşiktaş yine dizginleri eline aldı.

Atiba ve Medel’le daha çok topa sahip olup rakibe set çekti. Gecenin bir diğer yıldızı Babel kafalardan seken topu önünde bulup yaklaşık 25 metreden fileleri havalandırdı ve galibiyet pastasını çilekle süsledi. Üstüne üstlük Quaresma’nın topu direkten döndü. Bir dikkat çeken diğer husus sıkı markaj altında kalan Talisca diğer maçlarına göre vasatın altındaydı, oyuna hükmedemedi. Siyah-Beyazlılar zor geçmesi beklenen Akhisar maçında çok rahat bir galibiyet elde etti. Maç fazlası ve averajla liderliğe yükseldi. Teknik direktör Şenol Güneş bu sezon cuma maçlarındaki başarısız sonuçlarına da son vermeyi başardı.

Dün geceki futbol etkiliydi. Goller güzeldi. Caner, Babel, Negredo üçgeninde alınan bu galibiyet şampiyonluk yarışında Beşiktaş’ın ayak sesleridir.