Bir mutluluk yazısı

Cumhuriyet Halk Fırkası, Cumhurbaşkanı adayını açıklayacakları tarihin belli olduğunu kamuoyuna deklare etti; hakikaten CHF için büyük bir adım!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı "En çıldırtacak zamanda, en çıldırtacak adayı açıklayacağız" diyen CHF, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat 10’da en çıldırtacakları zaman olduğuna kâni olmuşlar ki, Cuma günü saat 10’da CHF Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak, tabiî ki ertelenmezse. Çünkü burası CHF, her an yaşanacak yeni bir firak yeni bir fırka çıkartabilir.

Muharrem Sarıkaya HaberTürk gazetesindeki köşesinde dün okuyucuyu tebessüm ettiren, Cumhuriyet Halk Fırkası (Fıkrası!)’nda yaşanan bir anekdotu yazmış. CHF’nin başına müstehcen kasetten atanan Kemal Kılıçdaroğlu Dalaman’da incelemelerde bulunurken bir grup CHF’li kadın, “Adayımız CHF kökenli olsun” diye bağırınca Kılıçdaroğlu, “Size Trump’ı getireceğim” diye tepki göstermiş. CHF’nin başında bulunan zat, CHF kökenli Cumhurbaşkanı adayı isteyen CHF’li kadınlara kızıyor!.. Bazen düşünmüyor değilim, Kılıçdaroğlu’nun atamasını yapanlar Kılıçdaroğlu’na hangi partinin başına atandığını söylememiş olabilirler mi!

Fırkasına mensup kadınları, “Size Trump’ı getireceğim” diyerek azarlayan Kılıçdaroğlu Cuma günü Cumhurbaşkanı adayını açıklayabilecek mi, ömrümüz olursa göreceğiz. Bakalım ABD’den hangi isim gönderilecek Kılıçdaroğlu’nun eline; Trump olmadığı kesin bilgi!.. Muhtemelen ilan edecekleri aday Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı değil ama CHF seçmenini çıldırtacak. Dalaman gibi küçük bir yerde bile CHF’liler Kılıçdaroğlu’na karşı nümâyiş çıkartabiliyorlarsa, adayın açıklanmasının ardından CHF’de neler olacağını tahmin etmek zor değil; ne zoru, çok zevkli!..

15 Temmuz’a “Tiyatro” diyenlerin rezil hâle düşmeleri beni ziyadesiyle mes’ud ediyor. Sizlerle mutluluğumu paylaşmak için kaleme aldığım bu satırları CHF’nin atanmış başkanından, mefhum-u muhalif bir fıkrayla nihayete erdiriyorum:

Bir gün Kemal Kılıçdaroğlu’na sorarlar:

“Siz niye Cumhurbaşkanı adayı olmuyorsunuz?

Kılıçdaroğlu cevaplar:

“Ben en başından beri bir siyasi partinin genel başkanının, cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledim. TBMM’ye gelip namusum ve şerefim üzerine tarafsız kalacağıma dair yemin etmem gerekecekti bir partinin genel başkanı olarak. Ben namusuma ve şerefime düşkün bir insanım. Onun gibi değilim.”

Müsadenizle, son dakika gelen kısa bir fıkrayı da paylaşıyorum: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı adayı olması CHP’lileri umutlandırdı!..