Bir olmanın getirdiği başarı

Hamdolsun, Çanakkale zaferimizin yıldönümünde Afrin uluslararası terör unsurlarından temizlendi.

Afrin’e giren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun ele geçirdiği cephanelikler ve tüneller gösteriyor ki, “Türk ordusu Afrin’e girmesin” diyenlerin istihbaratları sağlanmış!.. ABD ve Rus yapımı silâh ve mühimmatlardan ve füzelere dayanıklı tünellerden haberdar olanların endişeleri Türk askeri için değildi!.. Korktukları başlarına geldi; Türkiye’yi işgal etmek üzere Afrin’deki tüm hazırlıkları yerlebir oldu. Tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi!..

ABD, İran ve diğer terör unsurlarının tehditlerine rağmen Afrin operasyonu başarılı bir şekilde neticelendi. Sivillerin burnu kanamadan gerçekleşen bu operasyonla bir kez daha müşahede ettik ki, “kim ne der” demeden şahsiyetli adımlar atılınca muzaffer olunabiliniyor.

“Afrin’e girilmesin” diyenler, güya Türkiye’nin iyiliği adına operasyona karşı çıkanlar Afrin’de ele geçirilen silah ve mühimmatı ve Türkiye’ye bağlantısı olan, kamyonların rahatlıkla içine girebildiği, füzeye dayanıklı tüneller için ne diyorlar? Kendilerine bu mevzuda ne söyleneceğine dair bir istihbarat gelmiş midir!..

Afrin’de bizleri büyük bir direnişle korkutmaya çalışanlar, ‘gerilla’nın ortadan buharlaşmasının kendilerinde meydana getirdiği hayal kırıklığını, “ABD Türkiye ile anlaştı gerilla çekildi” diyerek atlatmaya çalışıyorlar! İlk başta, bu sözle, sırtlarını dayadıkları ‘gerilla’nın ABD köpeği olduğunu kabul ediyorlar. ABD “çekil” derse çekiliyorlar, “savaş” derse savaşıyorlar!.. İkinci olarak, hadi onların dediği gibi olsun (Olabilir de!), “ABD Türkiye ile neden anlaşmak zorunda kaldı” sorusuna cevap vermekle mükellefler. ABD, binlerce tır silah, mühimmat ve devasa tünelleri niçin Türkiye’ye teslim etti; mecbur kalmalarının sebebi nedir?.. Kendilerine bu mevzuda da ne söyleyeceklerine dair bir istihbarat gelirse bizimle paylaşmalarını istirham ediyorum!..

Zamanın ruhunu doğru okuyamayanlar evhamlarıyla, sünepelikleriyle ayak bağı olmaya devam edeceklerdir. Çok şükür bu ayak bağlarını ezip geçen siyasi bir irade, bu siyasi iradeye sahip çıkan Müslüman Anadolu halkı ve dünyanın dört bir yanında duaya durmuş kardeşlerimiz var. Ve en mühimi de, bu birlikteliğin celbettiği Allah’ın rahmeti, yardımı üzerimizden eksik olmuyor!

Sefer bizim zafer Allah’ındır!..