CHP’den Zübeyde Hanım itirazı

Beşiktaş Belediyesi, Balmumcu Parkı’nın ismini, “İnce Parkı” olarak değiştirmiş… İYİ Parti’li Belediye Meclis Üyesi Affan Keçeci ise parkın isminin ‘İnce’ olacağına ‘Zübeyde Hanım’ olmasını teklif etmiş.. Meclis çoğunluğu CHP’de elbette.. Ve CHP’nin hangi kanadındaysa artık, “İnce” ismine dokunulamamış.. Atatürk’ün annesinin ismi, CHP eliyle veto yemiş anlayacağınız.. Bu siyaset ne garip bir şey böyle.. 

 

Habertürk 25 Haziran’da mı zarar etmeye başladı?

Habertürk gazetesinin basılı yayına son vermesi, kuşkusuz serbest piyasa koşullarında, bir patronun dükkanı hakkında karar vermesi kadar basit bir mesele.. Yani, ortada problem yok aslında.. Fakat benim anlamadığım bir şey var. Katar Türkiye’de satın almak için gazete ararken, ülkenin en büyük ailelerinden biri olan Demirören, daha yeni üç büyük gazeteyi satın almışken Turgay Ciner neden havlu attı?.. Ciner’in “artık baskı gazetenin sonuna geldik, bu maliyetlerle bu iş sürdürülemez” dediği yerde Demirören neden girdi bu sektöre?. Ciner’in gördüğünü onlar göremiyor mu?. Anlaşılıyor ki, burada başka bir şey var.. Yani, Ciner muhtemel bir hesap hatası yapmış durumda.. Ama kağıt, mürekkep, baskı ve dağıtım maliyetlerinde değil. Başka bir yerde.. 

  

Tatanka gençliği kimseyi ürkütmesin

Küfretmeyi ‘orantısız zeka’ olarak satan ODTÜ’lü gençlerin son yaptıkları kepazeliği gördünüz. En son söyleyeceğim sözü en başta söyleyeyim.. Bu rezalete ortak olan, buna alkış tutan, yüreklendiren kim varsa, şahsen benim düşmanımdır.. Çünkü ben o Cumhurbaşkanı’na oy veren 26 milyon kişiden biriyim.. Cumhurbaşkanıma yapılan hakaretleri kendime yapılmış sayıyorum… Nokta.. Fakat bir gerçeğin de altını çizmem lazım..  İki gündür sıklıkla paylaşılan o görsellere bakanların yüzünde bir umutsuzluk görüyorum.. Zira ortada öyle bir manzara var ki, bilim yuvası fakültelerimizden bir Tatanka nesli çıkıyormuş gibi görünüyor. Neden?.. Çünkü bunların sesi çok çıkıyor. Hepimizin gözüne sokulan bu yitirilmiş değer yargıları.. Oysa gerçek öyle değil. Bunlar sadece bir kaç kişi.. Ve nasıl görünür olabileceklerini biliyorlar, o kadar.. O nedenle size Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet töreninden bu fotoğrafı paylaşmak istedim.. Rahat olun yani. Asım’ın nesli yetişmiş durumda. 

 

Karsu’dan 'Esmerim Biçim Biçim' jazz versiyonu

Karsu Dönmez.. Hatay’dan Hollanda'ya göç eden bir ailenin kızı.. Karsu ismi de Hatay’dan zaten.. Onu ‘Hollanda’yı ağlatan Türk kızı’ diye tanıdık. İlk albümü Confession Hollanda'da uzun süre bir numaradaydı. Peşinden Colors’ı çıkardı… Konserlerinde yorumladığı Türkçe şarkılarına da çeşitli platformlarda rastlamak mümkün.. Karsu şimdi, Elidor için Esmerim Biçim Biçim’i jazz versiyonuyla yorumlamış.. Muhteşem, tek kelimeyle muhteşem.. Ah çocukluğum.. İzzet Altınmeşe’nin yanık yanık söylediği bu türküyü, bu yeni formuyla dinlemek çok iyi geldi.. Türkü bu haliyle, reklamı aşıp, hit olursa kimse şaşırmasın..