Erdoğan’ın prompter’a bağımlı olduğu palavrası

Recep Tayyip Erdoğan, Türk siyaset tarihinin gelmiş geçmiş en kuvvetli hatibidir.. Bakın siyasi liderlik vasfından, devlet adamlığından ya da diğer başkaca özelliklerinden söz etmiyorum. Konumuz ‘hitabet’ olduğu için, o yönünü anlatıyorum.. Ezberinde onlarca şairden yüzlerce şiir vardır.. Günün gündemine göre tamamen irticalen uygun mısralar bir anda dökülüverir dudaklarından.. Kimi zaman Necip Fazıl kimi zaman Nazım Hikmet.. Gençliğinden beri her kalabalığın önünde kürsüye o çıkar.. Bir bakmışsın gençlik buluşmalarında kitleleri coşturmuş sözleriyle, bir bakmışsın meydan okumuş bozuk düzene.. Birleşmiş Milletler kürsüsünde, “Dünya 5’ten büyüktür” derken de Mynmar’da ölen çocuklar için ağlarken de, evvelden hazırlanmış konuşma metinlerini terk ettiğini, içinden geldiği gibi, gönlünden geçtiği gibi konuştuğunu Erdoğan siyasetini takip edenler bilecektir.. Şimdi böyle bir adamın, prompter’ı bozulduğu için, konuşmasına devam edemediğini söyleyen ahmaklar çıkmış ortaya.. Özür dilerim ama sadece son 15 yıldır günde 3 saat spontane konuşan bir hatip için,‘prompter çöktü konuşmasını yarıda kesti’ diyen biri, ancak ‘ahmak’ olabilir, eğer kötü niyetli değilse.. Erdoğan’a atacak başka bir iftira bulamadılarsa demek..

 

CHP artık dini siyasete alet etmeyi bırak

Muharrem İnce yine bir televizyon programında ne kadar çok namaz kıldığını anlatıyordu.. Sadece Eyüp Sultan’da “50 Kere” namaz kılmış.. Öyle söylüyor.. '50 Kere?'.. 50 Vakit mi acaba?.. 50 Rek’at mı yoksa?.. Yok.. “Düz 50”.. Şaka bir yana.. Şimdi CHP, sahiden de, ‘namaz kılan bir Başkan istiyorum’ diyen birini, bu sözlerin etkileyeceğine mi inanıyor?.. Akıl alır gibi değil.. Lütfen yol yakınken vazgeçin artık.. Dini siyasete alet etmeyi bırakın.. Bak laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmaktan kapatılırsınız, sizi ben bile kurtaramam..

 

Parlamenter Sisteme dönüyor musunuz yoksa böyle devam mı?

Muharrem İnce meydanlarda, ‘Cumhurbaşkanı olduğunda’ neler yapacaklarını anlatıyor.. O, meydan meydan dolaşırken, partisi CHP ve İP de, 25 Haziran sonrası parlamentoda ne yapacaklarını kararlaştırıyorlar.. Buna göre Meral Hanım ve Kemal Bey, seçim sonrası sistemi geri döndürme konusunda anlaşmış durumdalar.. Oysa Muharrem Bey biraz Cumhurbaşkanlığını tadını çıkarmak istiyordu.. Ne olacak şimdi?.. 

 

Şu koca dünyaya bir Gülizar Abla fazla mı geldi?

Fotoğraftaki hanımın ismi Gülizar Sarı.. Cihangir’de bir apartmanda 21 yıldır kapıcılık yapıyordu.. O geceleri yattığı yerin kapıcı dairesi olduğunu zannediyor. Ama değil. Apartmanın altında depo gibi, kömürlük gibi bir boşluğa yatağını koymuş yatıyor.. Artık ciddi sağlık sorunları da baş gösterdiği için, her işe yetişemiyor.. Apartman yönetimi de Gülizar Hanım’ı işte bu nedenle işten çıkarıyor.. İşten çıkarıyor ancak ortada ne bir tazminat var ne de kazanılmış bir hak. Çünkü 21 yıldır zaten kaçak çalıştırmışlar.. Şimdi iki kedisi bir köpeğiyle başını sokacak yeni bir yer arıyor kendine.. Kim bilir belki apartmanda kendisini yıllardır tanıyan komşuları şahitlik yapar da senelerce sigortasız çalıştığı ispatlanır, haklarını alır.. Kim bilir!..