Fenerbahçe, al golcüyü rahatla

Fenerbahçe’nin Danimarkalı Simon Kjaer isimli bir stoperi sahiplenmesi her ne kadar savunma adına vazgeçilmez gibi görünmesine rağmen Sevilla’ya transferi gerçekleşmiştir. Rakamsal olarak çok önemli bir ücretle gidiyor denildiğine göre, Sarı-Lacivertli yönetimin yapması gereken en önemli unsur mutlaka ve mutlaka iyi bir golcünün alınmasından yanadır. Çünkü Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si futbol ve takım adına iyi sinyaller vermiş olmasına rağmen henüz dört dörtlük bir golcüyü sahiplenememiştir. Onun için diyorum ki, Simon Kjaer’den gelecek olan parayla iyi bir golcü alınınca Aykut Kocaman’ın kafası önemli şekilde rahatlayacaktır.

Şu da biline ki, Robin van Persie’nin performansı hala beklenen düzeyde olmayınca, çaresizlikten Aykut Kocaman, Ahmethan’la başarıya koşmak zorunda kaldı. Van Persie oynasa problem, oynamasa daha büyük problem. Ayrıca bir maç oynuyor, ardından iki maç sakat oluyor. Böyle bir futbolcu ne kendisine ne de takımına yararlı olamaz, olamıyor da. Hollanda’nın son şampiyonu Feyenoord istiyor, ben yönetimin yerinde olsam düşünmeden veririm.

Büyük ümitlerle transfer olan Mehmet Ekici aylardır futboldan uzak kalınca sezonun hemen başında sakatlanarak dinlenmeye geçti. Eğer bir futbolcu altı aya yakın bir süre futboldan uzak kalırsa, hazırlık döneminde ve ilk maçlarda tam hazır olmadığı için genellikle sakatlanmak zorunda kalır. Mehmet Ekici’nin Fenerbahçe’ye çok yararlı olacağına inanıyorum. Sakatlığı geçmeden de oynamasını asla salık vermem. İyileşecek ve ondan sonra sahaya çıkıp oynayacak. Yoksa sakatlıklar üst üste gelir, Mehmet Ekici’yi de beklenenden uzak bırakır.

Bir de yarın Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardığı Sturm Graz karşısında ikinci maça çıkacak. Sarı-Lacivertliler kendi evinde ve seyircisinin önünde Avusturyalı rakibine karşı büyük bir ihtimalle turu geçeceğe benziyor. Deplasmanda böylesine bir avantajı elde ettikten sonra Fenerbahçe bu maçı ikram edecek anlayışta asla olmaz. O zaman yarını bekleyelim.

Fenerbahçe’ye hem Sturm Graz karşısında hem de yeni sezon için başarılar dilerken, dikkatleri de asla elden bırakmamaları gerektiğini söylerim.