Fenerbahçe rahat kazandı

Ligimizin boyu kısaldığı bir dönemde hiçbir büyük takımdan öyle lüks futbol beklememek lazım.  Bu maçlar tabela maçları olmaya başladı artık. Fenerbahçe, Aatıf’ın güzel golüyle öne geçerken, Giuliano’nun gollük pasını ağlara yollayan Soldado farkı ikiye çıkardı.

Atılan 2 golden sonra Fenerbahçe oyunda erken rahatlayan bir hal aldı. Doukara, Fener savunmasının hatasını Antalya adına golle değerlendirdi. Dirar’ın sürüklediği akında Giuliano kale dibinden golü kaçırdı. İlk yarıdaki oyuna baktığımda hücum girişimlerinde zaman zaman Fenerbahçe orta sahası ön tarafa destek veremedi. Durum böyle olunca Sarı-Lacivertli savunmacılar da ister istemez fazla geriye yaslanmak zorunda kaldı. Dolayısıyla Antalya takımının üzerine gelmesini sağlamış oldu. İlk yarıda 2 gol atmış ve öne geçmişken bu sezonki bireysel hata kabusunu tekrar yaşaması da Fenerbahçe için başka bir alemdi.

İkinci yarı Fenerbahçe’nin orta sahası hücuma katkı sağladı. Dirar’ın gol pasını bu kez Giuliano gole çevirip skoru 3-1 yaptı ve bir kez daha Fenerbahçe rahatladı. Son sözü Valbuena söyledi.

Böylesine zirveyi takip eden büyük takımlar, oyun başlangıcında 2 gol bulabiliyorsa rakibine olağanüstü üstünlük sağlaması lazım. Her iki yarıda atılan ikişer gol Fenerbahçe’yi rahatlatmış olsa bile zaman zaman gereksiz sıkıntılar da yaşandı.

Antalya deplasmanda oynamasına rağmen geniş alandaki futbol anlayışıyla savunma kurgusunu elden bırakıp sadece hücum girişimleriyle gol aradı. Ama fazla da pozisyon bulamadılar. Kısacası Fenerbahçe kendi evinde rahat kazanarak zirveyi takibini sürdürdü.