Galatasaray emin adımlarla yürüyor

Fatih Terim futbol felsefesi olarak hücum ağırlıklı oynayan bir takıma sahiptir. Galatasaray da bu görüntüyü sergilerken, Feghouli’nin erken attığı golle oyuna başlangıç yaptı. Bu golden sonra Sarı-Kırmızılılar Trabzonspor karşısında maçı tek kale haline getirdi. Takım olarak Trabzon yarı alanına yerleşti, akın üzerine akın yaptı.

Trabzonspor ise kontraataklarla yeterli gözükmeye çalıştı. Öyle aman aman etkili olamadı. Bu arada Selçuk, gol olacak pozisyonda topu auta vurarak Galatasaray’ı bir golden mahrum bıraktı.

Galatasaray iyi oynuyor.. Rakibine gereken baskıyı koyuyor. Attığı ilk devredeki golün dışında pozisyon alarak gol topu bulmakta biraz zorlandı. Trabzonspor kendi kalesinde gördüğü ilk golde savunma olarak hem pozisyon hatası hemde yerleşim hatası yaptı. Bordo-Mavililer 2. yarı Yusuf ile yakaladığı gol pozisyonunu Muslera’ya teslim ederek, beraberlik şansını kullanamadı. Galatasaray’ın golcüsü Gomis ise Trabzon takımının bireysel hatasını kişisel becerisiyle çok şık bir şekilde ikinci Galatasaray golünü skor tabelasına astı. Maç 2-0 bitecek derken Kucka’nın 50 metreden uçurtma vuruşu ağlara gidince bu Trabzon’a teselli oldu.

Trabzonspor Galatasaray deplasmanında beklenen futboldan uzak kalırken, golcü bildiğimiz Burak Yılmaz, “Bay gol” yerine, “Bay ofsayt” olup çıktı. Burak gibi tecnübeli golcü bir futbolcunun bu kadar ofsayta düşmesi futbol adına düşündürücüdür. Yalnızlığa mahkum olduğunu kabul ediyorum ama bu kadar ofsayta düşmesini asla kabullenemem.

Fatih Terim çok iyi bir kadro yakaladı. Allah’ı var Galatasaray’da tribünlere gelen taraftarlarını mutlu edecek aktif futbolu yaşatmaya ve yaratmaya devam ediyor.

Görünen şu ki, varsayımlara göre Galatasaray ligini zirvede bitireceğe benziyor. Bu kadar rakibine baskı kuran, futbolun her şeklini sahaya süren attığı gollerin dışında sanki maç berabere gidiyormuş gibi düşünen Aslan, bu görüntüsüyle beğeni kazanmaya da devam ediyor.