Galatasaray, Terim ile bir başka güzel

Tribünlerde 45 bin kişilik  muhteşem bir koro sahada Fatih Terim. Rakip ligin iyi futbol oynayan takımlarından Göztepe. Kadroya bakıyorsunuz Terim radikal bir değişiklik yapmamış herkesi yerli yerinde oynatıyor.

Maça konuk takım neredeyse golle başladı. Dokuzuncu dakikada Maicon’un yaptırdığı bir penaltı var. Çok tartışıldı ancak Galatasaraylı futbolcunun Castro’ya bir müdahalesi vardı. Jahovic penaltıyı golle sonuçlandırdı. Geriye düşen Galatasaray neredeyse şahlandı. Sahanın en iyi ismi Rodrigez, Gomis ile harika bir paslaşma yaptı, neticesinde rakip fileleri havalandırdı. Oyundan çıkana kadar da çok olumlu işler yaptı. Sakatlığı Galatasaray adına büyük talihsizlikti.

İlk yarıya baktığınızda Belhanda çok istekliydi. Feghouli çalışkandı. Ndiaye eski maçlara oranla daha iyiydi. Gomis’in iki gollük şutunu Göztepe kalecisi Beta çıkardı. Gomis daha akılcı vuruşlar yapsa maç belki de ilk yarı da kopacaktı.

İkinci yarıya Galatasaray müthiş bir baskı ile başladı. Ndiaye ile startı verilen Feghouli’nin ortası ile devam eden pozisyonda Rodrigez yerine oyuna giren Yasin’in kafa vuruşu galibiyetin habercisiydi. İyice direnci kırılan Göztepe, Galatasaray ataklarında hata üstüne hata yapmaya başladı. 70.dakika da kazanılan serbest vuruşta Maicon’un harika şutu ağlarla buluşurken kaleci Beto’nun yapacağı birşey yoktu. Skor 3-1 olduktan sonra oyunun bütün hakimiyeti Aslan’ın eline geçti.

Tudor döneminde olmayan futbol oynama arzusu, isteği Fatih Terim’in Galatasaray’ında sahaya yansımıştı. Tabi burada Galatasaray taraftarının desteğini unutmamak lazım. Beşiktaş ve Kayseri’nin yenildiği Fenerbahçe ve Trabzonspor’un berabere kaldığı haftada Galatasaray çok önemli bir galibiyet aldı ve ilk yarıyı lider bitiren Başakşehir’i takibi sürdürdü. Dün gecenin 3 galibi vardı. Galatasaraylı futbolcular, taraftarlar ve Fatih Terim.