Gomis etkisi ve yetersiz futbol

Galatasaray liderliğini sürdürmek için maça çıktı.Ve büyük bir şok yaşadı. Teknik ve taktiği konuşmadan önce Gomis’in 7. dakikada baygınlık geçirmesi herkesin yüreğini hoplattı.

Yaklaşık 2 dakika tedavi olduktan sonra kendine gelen ve tüm ısrarlara rağmen oyundan çıkmayan Bafetimbi Gomis’i alkışlamak gerek. Gösterdiği fedakarlık nedeniyle Gomis’i Kasımpaşa karşılaşmasında ne yapıp ne yapmadığını sorgulamanın anlamı yok. Oyunda kalması bile takdirlik bir hareket.

Gelelim maça... Cezalı Belhanda’nın yokluğunda Fatih Terim 10 numara pozisyonunda Selçuk İnan’ı oynattı. Selçuk da attığı şutlarla, verdiği paslarla elinden geleni yaptı.Burada Donk’a da bir parantez açmak lazım. Rodrigues’in attığı golde muhteşem bir pas verdi. Rodrigues’in de topu fileleri göndermesi gecenin en klas vuruşuydu.

İlk yarının en kritik pozisyonuna hakem Halis Özkahya imza attı.Serdar Aziz’in Mensah’ı düşürmesine penaltı verdi. Bu karar bana göre doğruydu. Serdar, Mensah’ın sol ayağına bastı. Kasımpaşa’da Diagne penaltıyı gole çevirince ilk yarı 1-1 bitti.

Terim ikinci yarıya büyük bir risk alarak çıktı. Sakatlanan Serdar Aziz’in yerine Eren Derdiyok girdi ve böylece forveti çiftledi. Bir hamle daha yapıp etkisiz Feghouli’yi çıkartıp Sinan Gümüş’ü sahaya sürdü. Ancak bu değişiklikler Cim-Bom’u ateşlemedi.

Kasımpaşa defansı rakibin her atağını savuşturdu. Cim-Bom’un orta sahası Selçuk yorulunca durdu. Ev sahibi ekip Koita’nın nefis volesiyle 2-1’i yakaladı. Bu golde Galatasaray defansının adam paylaşma hatası vardı. Hesapta olmayan bu yenilgiyle Cim-Bom zirveden düştü. Zaten bu futbol şampiyonluğa yetmezdi.

Kasımpaşa, gücünü bilerek oynadı, çok iyi mücadele verdi. Yakaladığı fırsatı iyi kullanıp, galibiyeti hak etti.