Hangi Kürtler AK Parti’ye küser?

Yanlış sorudan doğru cevap çıkmaz. 

Birilerinin tedavüle soktuğu şu soru bir çok bakımdan yanlış: Kürtler AK Parti’ye küser mi?

Bir: Kürtler yekpare bir topluluk değildir. Sadece siyasal tercihleri bakımından değil mezhep, ideoloji ve hayat tarzları bakımından birbirinden farklı, hatta birbirine düşmanlıklarla dolu çoğulcu bir topluluktur. 

İki: Kürtler denildiğinde birilerinin aklına PKK taraftarları veya HDP destekçileri geliyor. Daha doğrusu birileri Kürtler eşittir PKK/HDP denklemi üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. O yüzden PKK/HDP canibinin tepkilerini “Kürtlerin tepkisi“ olarak bilerek yansıtmaktadırlar. Bunun doğal sonucu olarak da bir terör örgütü olan PKK’ya yönelik imha mücadelesini “Kürtlere yönelik katliam!” olarak sunmaktadırlar. 

Üç: Bu yanlış soru üzerinden o birilerinin bilinçaltımıza yerleştirmek istediği algı şu: “AK Parti’ye oy verenler Kürt değildir. Kürt olanlar AK Parti’ye oy vermezler.” AK Parti’ye oy veren milyonlarca Kürdü Kürtlükten çıkartan bu zihniyet sahipleri mesela aynı soruyu nedense HDP için sormayı akıllarının ucundan geçirmezler. 

*** 

Doğru soru şudur: Hangi Kürtler AK Parti’ye küser?

İlla da küskünlük üzerinden bir analiz yapılacaksa tabii... 

“Hangi Kürtler” üzerinden konuştuğunu söylemeden “Kürtler” diye başlayan genellemeci cümleler kuranlar bilesiniz ki PKK/HDP muhibbi kimselerdir. 

Ve bunların zinhar demokratlıkla alakaları yoktur. 

Kürtleri AK Parti karşıtlığına sürüklemek için masumane gibi duran ama özünde bilinçli bir algı operasyonuna yaslanan bu tür sorularla yönlendirenler ne gerçekte Kürtleri sevdikleri için bunu yapıyorlar, ne de sahiden demokrat oldukları için. 

AK Parti düşmanlığı üzerine siyaset yapan bu çevreler tarafından “Kürtler“ en kullanışlı araç olarak görüldükleri için hep “Kürtler” üzerinden konuşmayı tercih ediyorlar. 

Demokrat değiller... 

Çünkü Kürtlere dayattıkları bir tercih var: PKK/HDP. 

ABD’nin askeri kara gücü olan PKK’yı, siyasi aparatı olan HDP’yi “Kürtlerin temsilcisi“ olarak görüp destekleyen kişi ve çevrelerin “solcu” olmaları da tarihin ironisi olsa gerek... 

Onların genellemeci bakış açısıyla onlara AK Partili olmaktan gurur duyan bir Kürt olarak cevap vereyim: Kürtler AK Parti’ye değil, asıl PKK/HDP canibine küskün.

Çünkü AK Parti Kürtlere her türlü kazandırırken, PKK/HDP Kürtlere tümden kaybettirdi. 

PKK/HDP üzerinden Kürtlerin Türkiye düşmanı ülkelerin eli ve dili kanlı taşeronları konumuna sürüklenmek istenmesi ise alçakça bir girişimden ibarettir. 

Müslüman Kürtlerin pak alnına sürülmek istenen bu hain işbirlikçi leke asla tutmayacaktır. 

Kürt Mehmetleri ABD bayrakları altında, ABD silahlarıyla, ABD çıkarlarına hizmet etmek için ölüme yollayan bir örgütün Kürtlük iddiası elbette bir kandırmacadan ibarettir. 

Eli kanlı örgütün siyasal sözcülüğünü yapan bir partinin demokratlık iddiasına da gülünür sadece... 

AK Parti’ye oy vermeyecek Kürtler işte bu çevrelerin devşirdiği Kürtlerdir. 

AK Parti-MHP ittifakı dolayısıyla AK Parti’ye oy veren Kürtlerin AK Parti’ye küseceği iddiası gerçeği değil bir temenniyi dile getiriyor. 

Kürtler asıl PKK’nın ABD ile, HDP’nin CHP ile ittifakında sorun görürler. 

HDP’ye geçmişte oy veren Kürtler bu yüzden HDP’ye küserler. 

Bir de CHP’nin, o milletin değerlerine düşman genlerini üstünde taşıyan marjinal ve terörle bulaşık “Türk solu”nun en patolojik unsurlarını Kürtlerin gövdesi üzerine baş yaptıkları için küser, darılırlar. 

16 Nisan referandumunda Kürtler AK Parti-MHP ittifakını “sorun” olarak görmediler. 

Sahi AK Parti’ye küseceği söylenen Kürtler kime oy verecekler? 

ABD’nin kontrolündeki CHP-HDP ittifakına mı? 

Kürtleri bu kirli ve işbirlikçi ittifaka itmeye çalışanlar hüsrana uğrayacaklardır. 

Kürtler kendilerine temelli kaybettirecek bu oyunu derin ferasetleriyle bozacaklardır, göreceksiniz. 

Kürtlerin kahir ekseriyetinin Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin kendileri için her bakımdan bir kazanım olduğuna inandıklarından zerrece kuşkum yok.