HDP İnce’ye destek veriyorsa İyi Parti ne yapar?

Meral Akşener her ağzını açtığında ikinci tura kendisinin kalacağını söylüyor.. Siyaset hedeflemesi bakımından eksik ancak rasyonel gerçeklik bakımından da önemli.. Eksik çünkü, ‘ikinci tura kalmak’ diye bir hedef olmaz.. Lider; doğar, büyür ve yürür. Yani, ‘İlk turda bu yarış biter’ motivasyonuyla yola çıkmak lazım.. Rasyonel gerçeklikten kastım ise şu.. Meral Hanım nihayetinde ‘ikinci tura ben kalacağım’ diyerek bir fotoğraf çekiyor.. 25 Haziran fotoğrafı. Bunu şartlar olgunlaşmadan görme şansımız elbette yok. Ama 25 yıldır siyasetin içinde olan biri olarak Akşener’in A, B ve C planlarının da olduğunu tahmin etmek güç değil.. Meral Hanım’ın sıklıkla ‘ikinci tura ben kalacağım’ demesinin politik karşılığı şu; “.. ben kalırsam sorun yok. Diğer aday kimse ona karşı yarışırım..” Peki ya sahiden bir ‘ikinci tur’ olur da kalan Meral Hanım olmazsa?!.. Ahmet Şık, açık ve net bir şekilde HDP’nin ikinci tur tercihinin ‘Muharrem İnce’ olacağını söylüyor.. Meral Akşener de seçmen kitlesine İnce’yi mi gösterecek?.. Yani HDP ile adı konmamış bir ittifak mı yapacak?.. Yoksa Akşener’in ikinci tur planı başka mı?.. Tıpkı ‘geniş mutabakat’ projesini çökerttiği gibi kafasında beklentilerin aksine ikinci bir plan mı var yoksa?.. Bu şaşırtıcı olmaz..

 

 

İkinci tura Meral Akşener kalırsa HDP ne yapacak?

 

Ahmet Şık, açık uçlu soruya geniş geniş cevap verdi.. Muharrem İnce için, ‘köprüden İNCE son çıkış’ falan diyerek, kendi başkan adayları olan Demirtaş’a değil, CHP’nin adayı olan Muharrem İnce’ye destek atan konuşmasını yaptı. Soru açık uçlu olunca konuş konuşabildiğin kadar.. Peki ya çoktan seçmeli bir soru çıkarsa hangi şıkkı işaretleyeceksiniz?.. Misal, ikinci tur sahiden oldu ve fakat İnce değil Meral Akşener kaldı.. Akşener’i mi destekleyeceksiniz, Erdoğan’ı mı, yoksa boykot mu edeceksiniz sandığı?.. Kabul edin bir stratejiniz yok aslında değil mi?..

 

 

Meral Hanım’ı da mı Amerikalılar aradı yoksa?

 

Meral Akşener; “..HDP, CHP, Saadet ve İyi Parti olarak, hepimizden Abdullah Gül’ü aday göstermemiz istendi..” dedi.. Bu açıklama gerçek anlamıyla bir ‘yetmez ama evet’.. Hatırlayın, Meral Hanım adaylık iddiasından vazgeçmeyerek ve kendisini köşeye sıkıştırmak üzere görevlendirilmiş 15 CHP’liyi evlerine geri yollayarak bu oyunu bozmuştu.. Şimdi bir devlet görevi daha var üzerinde. Geniş mutabakatı kimin, kim aracılığıyla istediğini kamuoyuna açıklamak.. Yoksa Muharrem İnce’yi arayan Amerikalılar mı aradı Meral Hanım’ı da?..

 

 

Kahramanmaraş’ta açılan millet bahçesi örnek olacak

 

Başta İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nın bugünkü yeri olmak üzere yurdun dört bir yanına ‘Millet Bahçeleri’ açılacak.. Herkes bir beklentiyle ‘acaba nasıl olacak?’ sorusunu sorarken, Kahramanmaraş, ilk ‘millet bahçesi’ni açtı bile.. Haberi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu verdi.. ‘Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi’ni açtık’ dedi.. Bakan’ın anlattığına göre orası gecekondu ve heyelan bölgesiymiş.. Kentsel dönüşümle boşaltılmış. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da evlerini bırakan vatandaşlar için yeni evler yaptırmış. Yani burası aynı zamanda, Türkiye'nin kentsel dönüşümle elde edilen ilk Millet Bahçesi.. Adı da; ‘15 Temmuz Millet Bahçesi’… İçerisinde şelale ve doğal taşlarla işlenmiş su görüntüleri, dağ kızağı, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş yolları, oturma birimleri, biyolojik gölet, kafeterya ve seyir terası var. Tebrikler emeği geçen herkese..