İç saha fobisi Malatya ile bitti

Trabzonspor bu sezon kendi evinde daha önce oynadığı maçlarda çok kolay puanlar kaybederken, Malatyaspor karşısında nasıl bir sonuç elde edeceği merak konusuydu. Malatyaspor Murat’la pozisyon bulmasına rağmen golü atamadı. Doria, Olcay’a yaptığı hareketle penaltıya sebep oldu. Burak penaltıyı gole çevirdi ve Trabzonspor’u öne geçirdi. Malatya’da Boutaib’in sert şutu Uğur’a çarpıp kaleci Onur’u aldatarak ağlara gidince maç eşitlendi. İlk yarı berabere tamamlandı.

Trabzonspor’un top kayıplarıyla oynaması, hücum etkinliğinin kenar ortalarında gözükmemesi nedeniyle ister istemez gol pozisyonlarını ilk yarıda bulamadı. İkinci yarı ise Burak Yılmaz’ın Yusuf Yazıcı’ya “Al-at” gol pası, Trabzonspor’un bir kez daha öne geçmesine neden oldu. Ardından Yusuf bir kez daha sahneye çıktı kendi adına golleri ikilerken Trabzonspor’un üçüncü golünü kaydetti. Bordo-Mavililer’in bu maçta farklı kazanıyor gözükmesinde kaleci Onur Kıvrak’ın da kurtardığı topların katkısı vardı.

İlk yarıda kötü Trabzon, ikinci yarıda attığı üst üste gollerle güçlü Trabzon gibi gözükmeye başladı. Karadeniz ekibinin böylesine farklı bir galibiyete çok ihtiyacı vardı. Umarım bu Yeni malatyaspor galibiyetinden sonra çok rahatlar ve gerçek futboluna dönmeye başlar. Trabzonspor, Onazi’nin atmış olduğu golle de Yeni Malatyaspor’a karşı skoru dörtlerken saha ve seyirci avantajı birlikte anasının ak sütü gibi galip gelen oldu. Böylece iç saha fobisi de sona erdi.