İlk yarı kötü, 2. yarı iyi Trabzon

Trabzon’u futbol sevdalısı bir kent biliriz. Ama görünen şu ki, maça fazla ilgi göstermemişler. Kayserispor maçında stattaki tribünler yarı yarıya boş, Trabzonspor da yeterli tribün desteğinden yoksun kalmış. Taraftar desteği olmazsa futbolcular nasıl motive olacaklar? Nasıl coşkulu olurlar?

Elbette olamazlar.. Trabzonspor ilk yarıyı zevksiz, heyecansız ve pozisyonsuz bitirirken, Kayserispor ilk önce Şamil sonra da Mendes’le iki pozisyon buldu. Ama Trabzonspor kalecisi Onur her ikisinde de gol şansı vermeyen kurtarışlar yaptı. Kendi sahandasın Trabzonspor. Avrupa hayallerin var. Bu kadar yavaş futbolla nasıl pozisyon bulup, nasıl gol atacaksın? İlk yarı bu kadar isteksiz futbolla nereye kadar?

İkinci yarı ise Trabzonspor daha hareketli, daha güzel bir futbol sergiledi. Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen gol kaçırmış olsa bile bu atak gelecek gollerin habercisiydi. Allah’tan Abdülkadir Ömür var da, beklenmedik zamanda güzel gol atarak Trabzonspor’u uykudan uyandırdı. Bu golden sonra Bordo-Mavililer farklı ve güzel bir görüntü vermeye başladı. Bununla da kalmayıp Kyaserispor’a üstünlük sağladı. İkinci gol de Yusuf Yazıcı ile gelince ev sahibi maçı domine etti. Burak Yılmaz’ın atmış olduğu üçüncü golle de iyice rahatladı. Bu da oyuna olumlu bir şekilde yansıdı; ilk yarı kötü, ikinci yarı iyi olan Trabzonspor mücadeleyi farklı kazanarak hedeflemiş olduğu Avrupa yoluna emin adımlarla gider gözüktü.

Konuk Kayserispor’a gelince.. Ligde ilk devrenin flaş takımlarından olan Sarı-Kırmızılılar iki haftada önce Fener sonra da Trabzonspor karşısında bozguna uğradı. Galiba Sarı-Kırmızılı futbolcular kafalarında ligi bitirdi. Sahadaki görüntüleri akla bunu getiriyor.