Kadıköy’de bu kez favori Galatasaray!

Galatasaray’ın son haftalardaki başarılı futbolu, farklı skorlar elde etmesi, ister istemez onu bu derbi maçının favorisi olarak gösteriyor. Fenerbahçe’nin psikolojik üstünlüğü var. Kendi evinde oynadığı son 18 Galatasaray derbisinde mağlubiyet yüzü görmedi. Yalnız şimdi seyrettiğimiz Galatasaray’ı, Fenerbahçe ile birlikte futbolun terazisine koyarsak; Sarı-Kırmızılılar daha ağır basıyor.

Galatasaray  hücum ağırlıklı futbol oynarken, Fenerbahçe ise durağan oyun oynamayı tercih ediyor. Kanarya’nın en büyük üstünlüğü duran toplardan gelirken, Galatasaray’da Rodrigues ve Feghouli kanatlardan, Belhanda orta sahadan Gomis’e destek verip genellikle rakip takımlara karşı üstünlük sağlıyor. Galatasaray’ın en büyük özelliklerinden biri çok etkili kanat akınları yapması. Feghouli ile Rodrigues etkili ataklarıyla Bafetimbi Gomis’i golle birleştirirken aynı şekilde Fenerbahçe’de bunları göremiyoruz.

Valbuena, Kocaman tarafından böylesine maçlarda tercih edilmiyor. Çünkü Aykut Hoca sistem kurgusunu oturtmaya çalışıyor. Elindeki mevcut oyuncular da o kadar yetenekli olmadığı için Fenerbahçe bu sezon itibariyle sıkıntı çekiyor. Mehmet Topal ile Josef savunma ağırlıklı orta saha oyuncuları. Ben Aykut’un yerinde olsam, Mehmet Ekici’yi 11’e koyar, Mehmet Topal ya da Josef’ten birinden vazgeçmesini öneririm.

Fenerbahçe’de savunma zaafiyeti devam ediyor, kalesinde kolay gollere izin veriyor, ayrıca bireysel hataları da çok yapıyorlar. Aatıf kanat akınlarının oyuncusu değil. Genellikle savunmaya yardım eder gözüküyor. Ayağına aldığı toplarla içeriye kat ediyor. Kalabalık savunma arasında boğulup kalıyor. Sağ kanatta ise Nabil Dirar ile geliştirmeye çalıştığı akınları ve kenar orta toplarını gerektiği şekilde kullanamadığı için golcü diye beklediğimiz Fernandao ise etkisiz kalıyor. Bana göre bu sefer Kadıköy’deki derbinin favorisi Galatasaray.