Kampanya zannettikleri gibi tamam değil

‘Tamam’.. Sosyal medyada başlatılan ve giderek muhalefetin kampanyasına dönüşeceği anlaşılan motto.. Çıkış noktası Erdoğan’ın “milletim ‘tamam’ derse ben de çekilirim” mealindeki konuşması.. Evet sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Zira kolay ve daha da önemlisi her yere monte edilebilecek kadar kullanışlı bir söz.. Bazı yazarlar hatırlatmışlar,‘vaktiyle Erdoğan da kullanmıştı’ diye... İşte ben de tam bu ayrımdan söz edeceğim size.. Doğru Erdoğan ilk olarak İstanbul’u kazandığı yerel seçimlerde kullanmıştı ‘tamam’ı.. Sonra ara ara yine hatırlattı seçmene.. Ancak Erdoğan’ı iktidara taşıyan ‘tamam’ ile bugün muhalefetin sarıldığı ‘tamam’ sadece sesteş.. Eşsesli.. Yazılışları ve okunuşları aynı, anlamları farklı olan sözcükler yani.. Erdoğan ‘tamam’ derken, ‘Tamam, bu defa geliyoruz’ diyordu seçmene.. Muhalefet ise ‘tamam’ derken, ‘tamam, bu defa gidiyor iktidar’ vaadinde bulunuyor. Yani Erdoğan pozitif bir algı oluşturmak için “tamam inşa’Allah” demişti. Bu defaki kampanya ise negatif algı oluşturuyor. Ve bu alışılagelmiş, geleceğe dair sözü olmayan, sadece mevcudu yıkmayı taahhüt eden CHP algısını tahkim etmekten başka bir işe yaramıyor. Oysa seçmen, Erdoğan için ‘tamam artık’ diyecekse, bunu yerine gelecek olanın alternatifine göre biraz da belirleyecek. Sen öyle bir seçenek sunacaksın ki, seçmen kendisi ‘tamam artık gitsin’ diyecek. Bunu sen dediğin anda sorarlar sana o zaman; Erdoğan’ı devireceksin de ne yapacaksın?!..  

 

Muhalefet bloku erken doğum yaptı

‘Tamam’ kampanyası Erdoğan’ın sözünden çıktı.. "Milletim ‘tamam’ derse, çekilirim" Cumhur karşıtı blok hep bir ağızdan ‘tamam’ demeye başladı.. Bazıları, Erdoğan’ın kendi eliye muhalefete argüman kazandırdığı yorumunu yapıyor. Bense hiiiiç öyle düşünmüyorum. Dünyanın gelmiş-geçmiş en zeki liderlerinden biri olan, siyaset dehası Erdoğan, bu kadar basit bir detayı atlamış olabilir mi sahiden?.. Hiç sanmam.. Erdoğan, bu pasıyla muhalefetin bileşenlerini ortaya çıkarıp, herkesin bir arada olduğu grubu sorgulayacağı bir zeminin önünü açtı bana göre..Daha açık söylemek gerekirse, muhalefete erken doğum yaptırdı. Bu kampanyanın bileşenlerine bakarak şimdi Erdoğan karşıtları, kimlerle yan yana göründüklerini sorgulamaya başladılar.. FETÖ’cü firarilerden PKK’lılara, Türkiye’ye ameliyat hazırlığı yapan batı kampından AKP’li sinsilere kadar çok geniş bir yelpaze, aynı ortak paydada buluşmuş gibi görünüyor.. Daha doğrusu, birbirlerini görmüş durumdalar.. Dün fark etmedikleri koalisyon ortaklarıyla tanıştılar yani.. Gizlemeye, üstünü örtmeye çalışsalar da bu kampanya sayesinde görünür oldu.. Ülkücü İyi Parti kadroları, PKK’lılarla, Kemalist CHP kadroları FETÖ’cülerle, Erbakan Hoca’nın emaneti olan SP’liler İslam düşmanlarıyla yan yanaymış meğer.. Tamam mı?..

  

Yıldız Tilbe’ye emrivaki yapmaya çalışıyorlar

Önce şarkıyı gözlerine kestirmişler.. “1, 2, 3, 4 Tamam, Daha da katlanamam...” Sessiz sedasız o şarkının kampanyaya ne de güzel oturacağını yaymışlar.. Sonra da gazetede şöyle bir haber; “CHP şarkının kullanım hakkı için anlaşmaya vardı… Önümüzdeki günlerde seçim şarkısı olarak meydanlardan çalınacak...” Bu koskocaman yalan haberi yapmalarının sebebi, sanki bu anlaşma masadaymış da son anda Yıldız Tilbe caymış gibi bir hava estirip ünlü şarkıcıyı zor durumda bırakmak.. Daha evvel aynısını Cengiz Onural’a yapmışlardı..‘Bana Bir Masal Anlat Baba’yı vermediği için, hedefe koymuşlardı.. Kılıçdaroğlu meydanlarda; “.. O şarkıyı kullanmak istedik. Korktular, vermediler. Besteleyeni de sahibini de kınıyorum. Asla onlara da sanatçı demiyorum” diye konuşmuştu.. Oysa Cengiz Onursal: “Şarkılarımın politik farklılıklar dışında kalmasını tercih ederim” diyordu sadece.. Ama algıyı böyle yönettiler.. Şimdi aynını Yıldız Tilbe’ye de yapacaklar.. Umarım yapmazlar.. Son not.. Erdoğan için yapılan bir “FesuphanAllah” uyarlaması vardı..  “Böyle gelmiş, böyle gitmez, yok mu çaresi dostlar, tamam inşaAllah…” Onu kullansın CHP isterse.. Hazır nasıl olsa..