Kasetle gelen illa kasetle mi gider!

Dünyanın neresinde olursa olsun, ABD'den Amazonlardaki kabilelere kadar, başkan seçilen ya da paraşütle başkan koltuğuna oturan adam, her girdiği yarışta nal toplar, dokuzda sıfır çekerse ona kapıya kadar eşlik ederler, illa da direnirse, koluna girip sokağa bırakırlar! 

Bunca seçim yenilgisinden sonra, CHP Genel Başkanının kenara çekilmesi gerekir. Mantık bunu emreder. Ancak Kılıçdaroğlu Kemal Bey'in Kurultay toplamaya hiç niyeti yok. Bu arada Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'na "Onursal Başkanlık"  önermesi de akıllara zarar. İnce belki gider diye böyle bir öneri getiriyor olabilir ancak onursal başkan olacak son kişi Kemal Bey olmalı. O Kemal Bey ki TÜSİAD'ın kurdurduğu, Genel Başkanlığını Cem Boyner'in üstlendiği Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) yönetim kurulu üyeliğinden, nasıl ortaya çıktığı hala anlaşılamayan bir kaset aracılığıyla Osmanlı'nın son partisi CHP'nin başına inivermişti paraşütle. İşte bu Kemal Bey, Atatürk, İnönü, Ecevit'in Genel Başkanlığını üstlendiği CHP'nin Onursal Başkanı olacaktı ve CHP'liler bunu sineye çekecekti ha! Onursal Başkanlık salt ondan kurtulmak için önerilmişti yoksa üstün hizmet ve başarılarından (!) dolayı değil tabi! 

Günü geldiğinde tarihe bir dip not olarak geçecek Kılıçdaroğlu Kemal Bey'i bırakalım da şu CHP'yi irdeleyelim az-biraz. İşin en ilginç yanı CHP'nin ne zaman kurulduğu hala kesinlik kazanmamış! Kimi kaynaklara göre 7 Eylül 1919'da, kimilerine göreyse 9 Eylül 1923'te doğmuş! Ama CHP'nin ne zaman dünyaya gözlerini açtığı konusunu en iyi bilen kişi Atatürk, CHP'nin 4 Eylül 1919'da Sivas'ta kurulduğunu ve bu tarihte de gene Sivas'ta ilk kurultayını yaptığını söyler. Dahası 1927'deki ikinci ve 1931 yılındaki üçüncü parti kurultaylarının açılış konuşmalarında Atatürk ısrarla partinin 4 Eylül 1919'da kurulduğunu vurgular. Nedense yeni CHP yönetimi (Y-CHP) 1923 diyor başka bir şey demiyor.  Haklılar da; Atatürk mü bilecek partiyi ne zaman kurduğunu kapı gibi Y-CHP yönetim kurulu dururken! Aslında en iyisi Kılıçdaroğlu Kemal Bey'in genel başkan seçildiği gün, kuruluş tarihi olarak zabıtlara geçmeli. Ama bu kuruluş değil de çöküş döneminin başlangıcı olarak tarihte yerini almalı... Bence tabi! 

CHP'deki bitmeyen kavgaları da yarın ele alalım.