Kefen parasıyla darbe yapmaya gitmiş


 

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü davasının 8. celsesinde sanık Murat Koçyiğit'in savunması ve çapraz sorgusu yapıldı. Davayı izlemek için İstanbul'dan doğrudan Sincan yerleşkesine gittiğimde henüz salonda sadece sanıklar yerlerini almıştı. Mahkeme heyeti, avukatlar, basın ve müştekiler gelip de mahkeme başlayana kadar biraz izlemek istedim, kelepçeleri çıkartılan ve yerlerine alınan sanıkları. Doğrusu sıranın kendilerine gelmesine daha çok var düşüncesiyle kaynatıyorlardı. Koğuş sistemi sayesinde iyice kaynaşmış olmalılar ki muhabbetlerine diyecek yoktu. Esprileşiyor, gülüşüyorlardı. 15 Temmuz akşamı Meclis'i bombalayanlar, Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi'nde onlarca polisin katledenler sanki onlar değildi. 

Zaten hiçbiri kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmiyor, tıpkı dün savunması alınan ve çapraz sorgusu yapılan Murat Koçyiğit gibi. O da asla darbeye karışmamış, FETÖ ile zinhar ilişkisi olmamış. Matbu savunmasını uzun uzadıya yaptı, çok da emin kendinden, şahsına yöneltilen tüm suçları inkar etti. Az kalsın o gece tesadüfen Akıncı'da olan bir bahtsız olduğuna inanacaktım ki yandan bir meslektaşım, "Bundan sonrasını seyret" dedi.

***

Murat Koçyiğit, Jandarma İstihbarat Okul Komutanı olarak görev yaptığı kışlasından resmi aracıyla ayrılıyor ve yolun bir yerinde arabadan inip Akıncı Üssü'ne taksiyle devam ediyor. Kendi anlatımıyla özel bir ziyaret olduğu için resmi aracını kullanmıyor. 

Bilin bakalım darbe akşamı Akıncı Üssü'ne niçin gidiyor? Bir yıl önce Akıncı'ya atanan bir vakitler aynı yerde görev yapmış olmak münasebetiyle tanıdığını söylediği Albay Ahmet Özçetin'e tam da 15 Temmuz akşamı mesai saatinden sonra sürpriz bir şekilde yeni görevin hayırlı olsun ziyaretine gitmiş. Ve ne talihsizlik ki bu masum sürpriz ziyaret bir darbeye denk gelmiş.

Telefonundaki ByLock'u da inkar ediyor, Akıncı koridorundaki fotoğrafını da. Yakalandığında üzerinde olan 1100 dolar parayı da “Kefen param” diye açıklıyor. Bu da güzel! Bu absürde irca yöntemi bakalım nereye çıkacak?

***

O gece Akıncı'dakilerin hiçbirinin niyeti darbe yapmak değilmiş, öyle anlaşılıyor. Baksanıza Akıncı Üssü'ne Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Harun Biniş tarla bakmaya, Nurettin Oruç hayvan belgeseli çekmeye, Hakan Çiçek happy hour partisine, Akın Öztürk torun sevmeye gitmiş. Murat Koçyiğit ise mesai sonrası orda mı değil mi emin olmadığı eski bir arkadaşına sürpriz bir ziyareti için Akıncı'daymış.