Kötü futbol şanslı galibiyet

Fenerbahçe zorlu Gençlerbirliği deplasmanından hiç de iyi futbol sergilemeden maçın galibi gibi gözükmeye başladı. Galibi gibi diyorum çünkü Gençlerbirliği Halil İbrahim’in ters kafa şutuyla kendi kalesine atmış olduğu golle, Fenerbahçe şansıyla mansıyla öne geçti. Skrtel’in Ahmet İlhan’a hatalı hamlesi sonucu verilen penaltıyı Ahmet Oğuz gole çevirerek Gençlerbirliği adına maçı eşitleyen golün sahibi oldu.

Gençlerbirliği’nde oyunda kaldığı süre içinde en önemli oyuncusu olarak gördüğüm Rantie kırmızı kartla Başkent temsilcisini 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe uzatma dakikalarıyla birlikte 50 dakikalık süre içinde 10 kişi kalmış Gençlerbirliği karşısında pas yüzdesi yüksek, hücumda çoğalan, üst üste pozisyon arayışları içinde olması gerekirken, ne yazıkki bu şansını iyi kullanamadı diyorum.

Fenerbahçe’de ikinci yarının başında Isla müsait bir pozisyonda gol kaçıran oldu. Daha sonrasında aynı Isla, Ozan’a at orta pasını, bu futbolcu gole çevirerek Sarı-Lacivertliler’i öne geçirdi. Umarım bu atmış olduğu golden sonra Ozan da moral kazanır.

Fenerbahçe büyük takım gibi futbol oynamıyor. Sıradanlaşmış vasat bir futbol sergileyerek rakibinin kendi kalesine atmış olduğu Fener adına avanta golle maçı kazanmışım havasına giriyorsa, bu aldatıcı olmasın.

Fenerbahçe’de yeni gelen futbolcular, Dirar olsun, Giuliano olsun, Saldado olsun beklenen düzeyde asla değillerdi. Bu futbolcuları çok mu aramışlar diye düşünecek olursak, Türkiye’deki yerli oyuncular bu üç futbolcuyu da aratmazlardı. Yeterki Fenerbahçe yönetimi yabancı futbolcu aşkından ya bir an önce vazgeçsin, ya da takımını şahlandıracak yetenekli yabancılar alsın.