Şampiyonluk kükremesi!

Hafta içinde futbolcularını “Yüksek konsantrasyon” parolasıyla maça hazırlayan teknik direktör Fatih Terim, bunun karşılığını Yeni Malatyaspor maçında fazlasıyla aldı. Galatasaray’a 21. şampiyonluk için son iki maçta 4 puan yetiyordu. Sarı-Kırmızılılar, Evkur Yeni Malatyaspor önünde 30. saniyede golü Belhanda ile buldu. Rakibin hatalı pasını kapan Rodrigues’in arka direğe gönderdiği topu Belhanda iyi değerlendirip ağlarla buluşturunca Galatasaray rahatladı. 

Türk Telekom Stadı’nda Cim-Bom’u İstanbul’daki son maçında taraftarı da tribünleri tıklım tıklım doldurarak, “Şampiyon” tezahüratları yaparak ateşledi. İşte bu destekle rakip kaleye yüklenen Aslan, 12. dakikada bu kez Bafetimbi Gomis’le kükreyip skoru 2-0 yaptı. Galatasaray sürekli rakibinin üstüne gitti, farkı arttıracak pozisyonları da buldu ama değerlendiremedi.  İlk yarı boyunca Galatasaray, Yeni Malatyaspor’un nefes almasına fırsat vermedi desek yeridir. 

İkinci yarıda Galatasaray ilk 45’e oranla 2-0’ın verdiği rahatlıkla daha kontrollü oynamaya başladı. Bundan faydalanan konuk ekip Aslan’ın kalesine ilk 15 dakikada 2-3 kez tehlikeli geldi ama Cim-Bom’un defansı rakibe gol şansı tanımadı. Ardından Galatasaray kontrollü oyununa devam edip maçı ilk yarının ilk 12 dakikasında attığı gollerle 3 puanla kapattı. 

Yeni Malatyaspor virajını rahatça dönen Sarı-Kırmızılılar gözünü son hafta İzmir’de oynayacağı Göztepe maçına çevirdi. Cim-Bom’un mutlu son için önünde son bir 90 dakika ve sadece hanesine yazdıracağı bir puan kaldı. Aslan’ın Yeni Malatyaspor maçındaki iştahı “Bu lider İstanbul’a şampiyon olarak döner” dedirtiyor.