Tedbirden öte hazırlıklarımız olmalı

Uluslararası statükonun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden güç gösterme telâşesi sürüyor. “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek ezberleri bozan Erdoğan, kendisine karşı düzenlenen saldırıları da Hakk’ın inayeti ve halkının fiili ve kavli duasıyla püskürtmeyi başarmış bir lider.

Her türlü desîseye rağmen Erdoğan’ı deviremeyen uluslararası statüko, 15 Temmuz gecesi Türkiye’deki yeşil unsurlarını kullanarak işgale yeltendi. Hamdolsun, Allah’ın o gece sonsuz lütfuyla Müslüman Anadolu halkı işgalciyi püskürttü.

Uluslararası statükonun Türkiye’deki kırmızı ve yeşil unsurları üzerinden Recep Tayyip Erdoğan’la alâkalı dile getirdiği bir yargılama fantezisi var! Her şeyin ritüele uygun olması derdindeler. “Yatakta basıp şafakta asacağız” aşamasından, beceremeyince, tekrar ‘hukuk’a döndüler!..

“Önce idamına sonra savunmasının alınmasına” gibi, uluslararası statükonun ‘hukuk’una münasip kararlarla ataları asılan bir neslin torunları olarak şu an Tayyip Erdoğan’ın, hukuk görünümlü bir kumpasla bertaraf edilmesine yönelik hamlelere şaşırmıyoruz!

Suriye’deki kardeşlerimize yardım götüren tırların Fethullahçı Terör Örgütü unsurları tarafından durdurulması ve yine aynı unsurlar tarafından “Erdoğan DAEŞ’e silâh gönderiyor” başlıklı yalan haberlerin servis edilmesi hep bu gayeye mâtufdu. Bildiğim kadarıyla “Uluslararası Ceza Mahkemesi”nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında,  ‘uluslararası savaş suçu incelemesi’ sürüyor!.. ‘İnceleme’den kasıt, hayal ettikleri o gün gelirse, yani Erdoğan’ı pes ettirebilirlerse, “zaten biz incelemeyi yapmıştık” deyip ‘hukuk’larına uygun ritüeli gerçekleştirecekler.

ABD’deki gelişmeyi de bu kapsamda değerlendirmek gerekiyor. Kazakistan’a ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski bakanlardan Zafer Çağlayan hakkında ABD’de soruşturma başlatılmasıyla ilgili olarak “Pis kokular geliyor” dedi. Ve bu hamleyi, “Türkiye’ye atılmış siyasi bir adım gibi anlıyorum” diyerek Cumhurbaşkanı uluslararası statükonun gerçek niyetini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerinin ardından da ABD, eski bakan Çağlayan, Halkbank eski genel müdürü Süleyman Aslan ve yardımcıları Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında tutuklama kararı çıkardı. Hamleye karşı hamle!..

Görebilene her şey ne kadar da âşikâr!.. Uluslararası statükonun bu hamlelerine mukâbil tedbirden öte hazırlıklarımız olmalı!.. Cumhurbaşkanımızla Kazakistan’dan dönüş yolundan şimdilik bu kadar...