Trabzon umduğunu değil, bulduğunu aldı

Trabzonspor son haftalarda kazandığı puanlarla zirve tırmanışına gönül koymuştu. Kardemir Karabükspor deplasmanında sahaya maçın favorisi olarak çıkmıştı. Fakat gördük ki, dirençli, mücadeleci bir Karabük’ü karşılarında buldular. Karabük ligin dibinde olduğu için bu maçı kendi evinde kazanmak zorundaydı. Her iki takımda ilk yarıyı orta saha mücadelesi olarak geçirdi.

Maçta kayda değer gol pozisyonları zorlama ile başladı. Görünen sadece Burak Yılmaz’ın gol atamadığı bir pozisyonu vardı. Karabükspor’dan ise İlhan Depe’nin çaprazdan her ne kadar güzel gol şutu olsa bile o da az farkla dışarı çıktı. Her iki takım da birbirlerine üstünlük sağlamadan maçın ilk yarısını bitirdi.

Burak’la kale dibinden kafa ile kaçırılan golle ikinci yarı başladı. Hem Karabük, hem Trabzon orta sahada top kayıpları yaptı. Ayrıca Trabzon dağınık orta saha anlayışı ile bekleneni vermekten uzak kaldı. Karabük 2. yarı zaman zaman baskılı oynadı. Gol olacak pozisyon arayışındayken kornerden gelen topu Mustafa Yatabare kafayla ağlara gönderince Karabükspor öne geçti. Trabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz her ne kadar gol kaçıran olsa da bu mücadelele de Bordo-Mavililer’e beraberliği getiren vuruşu yaparak golcülük ünvanını bir kez daha pekiştirmiş oldu.

Trabzonspor bu maçın favorisi dedik. Ama ortaya koyduğu futbolla umduğuyla değil, bulduğuyla yetindi ve ligin ilk yarısını 29 puanla sonlandırdı. Kardemir Karabükspor ise mutlak kazanmak zorunda olduğu bu maçı önde götürmesine rağmen Burak’ın golüne engel olamayarak ligin dibindeki seyrine devam etti.

Karabük’ün bu gidişatı ilerisi için çok ümit vermiyor. İlk yarıda o kadar az puan topladı ki, takımı ve camia adına S.O.S. vermeye devam ediyor.