Trump’ın çukuruna kim düştü?

ABD Başkanı Donald Trump… Başkan olduğu günden bu yana hep skandallarla gündeme geldi. Bazen mimikleri bazen söyledikleri bazen de hareketleri tartışıldı. Bugünlerde ise kullandığı bir deyim ile gündemde: “bok çukuru”

İddiaya göre Trump Beyaz Saray’da mültecilerle ilgili bir toplantıda Haiti, El Salvador ve Afrika ülkeleri için bu nitelemeyi kullandı. Trump ise ısrarla bu iddiayı reddediyor. Böyle bir ifadeyi kullandığını kabul etmiyor? Trump kullanmış mıdır? Kullanmıştır. (Kişisel tahminim)

Çıkan bu haber bir tartışmayı da beraberinde getirdi: Haberciler olarak bu deyimi olduğu gibi kullanacak mıyız?

Amerikan medyasının çoğunluğu Trump’ın kullandığı iddia edilen deyimi biraz değiştirmeyi tercih etti. Mesela CNN ve FOX yıldız işareti kullandı.

Dünya medyası “bok çukuru” yerine daha çok “tuvalet” ya da “klozet”  diyerek durumu kurtarmaya çalıştı.

Bizim medyada ise böyle bir hassasiyetle hareket edilmedi. Yani her zaman olduğu gibi bodozlama daldık olaya… Ne varsa döktük ortaya…

Show Haber’e yeni yüz…

Julide Ateş’in ekrandan çekilmesi ile Ece Üner Show Haber’in yeni ekran yüzü oldu. Sevgili Ece’ye bu zorlu yarışta başarılar diliyorum. Habertürk’teki deneyimini Show’a yansıtacaktır.

Çalışan gazeteciler günü olur mu?  

10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Bu kutlama sadece Türkiye’de yapılıyor. Ve 1961 yılından bu yana kutlanıyor. Daha fazla ayrıntı için internette çeşitli kaynaklar mevcut.

Ancak benim diyeceğim şu ki; gazetecinin çalışanı çalışmayanı olmaz. Kutlanacaksa gazeteciler günü kutlansın. Çalışan çalışmayan ayrımı işsiz meslektaşlarımı üzdüğünü ve yaraladığını biliyorum.