21. YILINDA 28 ŞUBAT MAĞDURLARI - Atama belgeleri dolapta bekletilmiş

Genel Haberleri

21. YILINDA 28 ŞUBAT MAĞDURLARI - Atama belgeleri dolapta bekletilmiş

- Erzincan'da, 21 yıl önceki post modern darbe sürecinde girdiği yazılı ve sözlü sınavı kazanıp atama belgelerinin hazırlanmasına rağmen işe başlatılmayan Erhan Yücel, 17 yıl süren mağduriyetini unutamıyor - Yıllar sonra memuriyete başlayabilen Yücel: - "Biz 28 Şubat sürecinde atamamızı beklerken gelen atama belgelerimiz dolapta bekletilmiş"

ERZİNCAN (AA) - BARIŞ YALÇINKAYA - Erzincan'da, 28 Şubat sürecinde işe girmek için müracaat ettiği sınavı kazanmasına rağmen ataması yapılmayan Erhan Yücel, "Biz 28 Şubat sürecinde atamamızı beklerken gelen atama belgelerimiz dolapta bekletilmiş." dedi.

REFAHYOL hükümetinin post modern darbe ile görevden çekilmek zorunda bırakıldığı 28 Şubat sürecinde işe girmek için başvurduğu sınavı kazanıp atama yazısının gelmesine rağmen ataması yapılmayan 46 yaşındaki Erhan Yücel, 17 yıl süren mağduriyetini AA muhabirine anlattı.

Mağduriyeti yıllar sonra giderilen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde memuriyete başlayan Yücel, 21 yıl önce 28 Şubat sürecinde işe girmek için Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) müracaatta bulunduğunu, yazılı ve sözlü sınavı kazandığına dair listenin asılmasına rağmen işe başlatılmadığını söyledi.

Post modern darbenin mağduru olduğunu anlatan Yücel, söz konusu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı:

"1997'de SHÇEK taşra teşkilatının açtığı yazılı ve sözlü sınavını kazandığım halde işe başlatılmadım. İşe alınmama sebebim REFAHYOL hükümeti döneminde başvuru yapmak. Atamamızı beklerken REFAHYOL hükümeti düşürülüp Mesut Yılmaz başbakan oldu. Ardından bize 'Sınav iptal edilmiştir' diye gerekçesiz yazı gönderildi. Benim mağduriyetim böyle başladı. Ankara'ya gidip mücadelemizi verdik, başvurduğumuz mahkemeden aleyhimize sonuç çıktı ve her türlü önümüz kapandı."

- Atama belgeleri dolapta bekletildi

Yücel, "Biz 28 Şubat sürecinde atamamızı beklerken gelen atama belgelerimiz dolapta bekletilmiş. Sağ olsun o zaman bir ağabeyimiz 'atamalarınız geldi' dedi ama o dönem oradan bir sonuç çıkmayacağını anladık." dedi.

Ataması yapılamadığı için işsiz kalınca birçok sıkıntı yaşadığını dile getiren Yücel, 1999 yılında eşini kaybedince çocuğuyla memleketini terk edip İstanbul'a giderek özel bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalıştığını anlattı.

Erhan Yücel, yaklaşık 4 yıl sonra Erzincan'a dönüp yeniden evlendiğini ve tebeşir fabrikasında işe başladığını ifade etti.

- "O dönem herkes çok mağduriyet yaşadı"

28 Şubat mağdurlarına ilişkin 2012 yılında haberlerin çıkmasının ardından kendisinin de bu mağdurlardan olduğu anlaşılınca sorunun giderildiğini anlatan Yücel, şunları kaydetti:

"Mağdur olduğum anlaşılınca 2014'teki torba yasa tasarısıyla mağduriyetim giderildi. Buna istinaden aynı yıl nisan ayında Aile ve Politikalar İl Müdürlüğünde işe başladım ama o dönem herkes hakikaten çok mağduriyet yaşadı. Emekli Sandığından 25 yılı doldurmadan emekli olmak zor. Eğer mümkünse yetkililerden 17 yıllık sigorta primimizi iade etmelerini istiyoruz. 4 yıllık memurum, önümde 21 yıllık süreç var, bu kadar çalışabilir miyiz Allah bilir."