5. Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası

Spor Haberleri

5. Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası

- Ordu'da 11 ülkeden 576 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvanın resmi açılışı yapıldı

ORDU (AA) - Ordu'da, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası'nın resmi açılışı gerçekleştirildi.

Boztepe'deki bir otelde organize edilen ve pazartesi günü başlayan turnuvanın resmi açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik, turnuvaya katılan sporcular ile ailelerini kentte ağırlamaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

Uluslararası bir organizasyonun Ordu'da yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Atik, "Bu organizasyon için bundan sonraki süreçlerde de elimizden geldiğince katılım oranlarını da yükselterek sizlerle güzel çalışmalar yapmayı umut ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağız." dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Sedat Fırat ise turnuvanın Türkiye'de düzenlenen en prestijli organizasyon olduğunu aktardı.

Turnuvanın, 11 ülkeden 90'ı yabancı olmak üzere alanında en iyi sporcuların yer aldığı toplamda 576 sporcunun katıldığı önemli organizasyon olduğunu vurgulayan Fırat, şunları kaydetti:

"Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası her geçen yıl çıtasını yükseltir hale geldi. Ordu bu organizasyonla dünyaya adını duyurmaya başladı. Dünya genelinde yayın yapan satranç sitelerinde bu turnuva canlı olarak yayınlanıyor. Bu büyük başarıda bizlere en büyük desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz."

Etkinlik, protokol üyelerinin açılış hamlesi ile başladı.

Organizasyon, 5 Mayıs Pazar günü sona erecek.