69. Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri

Spor Haberleri

69. Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri

- Başpehlivanlığı İstanbul Sancaktepe Belediyesi adına yarışan Fırat Binici kazandı


ARTVİN (AA) - Artvin'in Yusufeli ilçesinde 69. Geleneksek Karakucak Güreşleri yapıldı.

Yusufeli Kaymakamlığı ve Yusufeli Belediyesi tarafından organize edilen güreşlere, yurt içi ve dışından 225 lisanslı güreşçi katıldı.

Güreşçilerin kilolarına göre 15 farklı kategoride yapılan müsabakaların finalinde, İstanbul Sancaktepe Belediyesi adına güreşen Fırat Binici, Ömer Uymaz'ı yenerek başpehlivan oldu.

Müsabakaların ardından düzenlenen törenle güreşçilere toplam 50 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin amacına uygun şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, "Anadolu'da karakucak güreşlerinin en kadim olarak yapıldığı yer Yusufeli. Kırkpınar ölçeğinde güreşlerin olduğu, büyük pehlivanların katıldığı bir yer burası. Anadolu'nun herhangi bir yerinde güreşip de Yusufeli meydanında güreş tutmayan pehlivan yoktur. Bunun için Yusufeli, Doğu'nun Kırkpınar'ı diyebileceğimiz bir yer." diye konuştu.

Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği güreşleri, Artvin Vali Vekili Arif Oltulu, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile milli sporcular da izledi.