737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Genel Haberleri

737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

- Şenlikler, Ertuğrul Gazi Türbesi'nin ziyaret edilmesi ve Türk Büyükleri Anıtı'ndaki törenle başladı - Bilecik Valisi Büyükakın: - ''Bu devlet ve medeniyet tasavvuru bize mirastır. Bu mirası korumak, yüceltmek ve gelecek nesillere devretmek de bizim boynumuzun borcudur''

BİLECİK (AA) - 737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, törenle başladı.

Ertuğrul Gazi Türbesi'nin ziyaret edilmesinin ardından Vali Tahir Büyükakın ve Yörükler tarafından Türk Büyükleri Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, milletlerin geleneklerini gelecek nesillere aktarabildiği ölçüde uzun ömürlü olduğunu söyledi.

Geleneğin, milletin bölünmez bütünlüğü ve devletin bekası için yegane hazinesi olduğunu vurgulayan Büyükakın, ''Bu devlet ve medeniyet tasavvuru bize mirastır. Bu mirası korumak, yüceltmek ve gelecek nesillere devretmek de bizim boynumuzun borcudur. Devraldığımız sancağı hakkıyla taşımak ve gururla devretmek için varlığımızı bu geleneğin yücelmesine adamalıyız." diye konuştu.

Büyükakın, bu noktada Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin çıtasını her yıl daha yukarı taşıyacak şekilde hazırlıklar yaptıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıldan itibaren tevarüs ettiğimiz devlet ve medeniyet tasavvuruna dair uluslararası sempozyumlar dizisini başlatacağız. Çalışmaların yeterli bir olgunluğa ulaşmasının ardından ödüllü kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Bunun yanında, çizgi film, animasyon filmi, dizi filmler, sinema ve belgeseller yapımını teşvik edici organizasyonlar gerçekleştirmeyi de hedefliyoruz. Söz konusu çalışmalar özellikle çocuklarımızın doğru rol modeller benimsemesi, böylece sağlam bir millet, devlet, dünya ve insanlık şuuruyla yetiştirilmesi açısından son derece önemlidir."

- ''Sahte kahramanlar''

Büyükakın, "sahte kahramanlar"ın çocuklara rol model olmaması gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Batman, Superman gibi gerçek dışı ve medeniyet tasavvurumuz ile uzaktan yakından alakası olmayan 'sahte kahramanlar' bizim çocuklarımızın rol modeli olamaz. Çocuklarımız rüya çınarına can veren Malazgirt ruhunu, Söğüt ruhunu ancak ve ancak Dede Korkut, Yunus Emre, Hayme ana, Sultan Alparslan ve Fatih'lerin modellediğinde yaşatabilirler. Dolayısıyla, sözünü ettiğim yapım çalışmalarına yönelik faaliyetler, Söğüt ruhunu yaşatmak açısından son derece hayati öneme haizdir. Söğüt ruhunu yaşatma noktasında son derece önemsediğimiz bir başka husus ise toyumuzu gönül coğrafyamızı kuşatacak şekilde genişletmek, Türkiye'yi ve dünyayı ilgilendiren konularda, hak, hakkaniyet, medeniyet esaslı uluslararası çözüm arayışlarına yeni bir merkez yapmaya dair arzumuzdur.''

Halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından geleneksel pilav ikramı için kurban kesimi yapıldı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve Yörükler, Çelebi Sultan Mehmet Camisi'nde, Ertuğrul Gazi ve diğer Türk büyükleri için okunan mevlit programına katıldı.

Etkinlikler, 3 gün devam edecek.