Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ile Şapka İnkılabı'nın 93. yıl dönümü

Genel Haberleri

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ile Şapka İnkılabı'nın 93. yıl dönümü

- Kentte çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor

KASTAMONU (AA) - Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 93. yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında Kastamonu Valiliği tarafından gerçekleştirilen kortejde katılımcılar, bando eşliğinde Olukbaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri konuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Törene katılan bazı vatandaşlar, farklı modelde şapkalar taktı.

- Bugün için özel kıyafet diktirdi

Kutlama etkinliklerine katılanlardan emekli öğretmen Hüseyin Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl geldiği törenlere bu kez torunlarını da getirdiğini ve onların da bu duyguları yaşamasını istediğini söyledi.

Etkinliklere döneme uygun giysilerle katıldığını belirterek, "Torunlarım da farklı şapkalar taktı. 2 yıl önce sırf bu program için terziye atalarımızın giydiği gibi özel kıyafet diktirdim. Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın yıl dönümü kutlamalarına bu kıyafetle geliyorum." dedi.

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 93. yıl dönümü dolayısıyla kentte 30 Ağustos'a kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.