Babası ve kızı dahil 30 bini aşkın çiftin nikahını kıydı

Genel Haberleri

Babası ve kızı dahil 30 bini aşkın çiftin nikahını kıydı

- Siirt Belediyesinde görevli evlendirme memuru Bayram Acar, 19 yıllık meslek hayatı boyunca aralarında babası ve kızının da bulunduğu 30 bini aşkın çiftin nikahını kıyıp mutluluklarına şahit oldu - Meslek yaşamı boyunca nikah salonunun basılmasından soyadı talebi gerçekleşmediği için nikah masasından kalkılmasına kadar farklı anlara tanıklık eden Acar için en ilginç an 82 yaşındaki babasının, en duygusal an ise kızının nikahını kıymak oldu - Acar: - "Hiç kimsenin tadamayacağı duygular yaşadım. Genç çiftlere nasihatım birbirlerine, ailelerine ve büyüklerine her zaman saygı ve sevgi göstermeleri. Bu sayede aileler bozulmaz"

SİİRT (AA) - ALİ TEPE - Siirt'te yaşayan Bayram Acar, 19 yıldır sürdürdüğü evlendirme memurluğu görevinde babası ve kızı dahil 30 bini aşkın çiftin nikahını kıydı.

Siirt Belediyesi Nikah Dairesinde görev yapan 49 yaşındaki Acar, kentte dünyaevine girmek için başvuruda bulunan 30 binin üzerinde çiftin nikahını kıydı.

Meslek yaşamı boyunca nikah salonunun basılmasından soyadı talebi gerçekleşmediği için nikah masasından kalkılmasına kadar farklı anlara tanıklık eden Acar için en ilginç an 82 yaşındaki babasının, en duygulandıran an ise kızının nikahını kıymak oldu.

Mesleğini severek sürdüren Acar, mutlu bir evlilik ve aile bağının ömür boyu sürmesi için çiftlere birbirlerine karşı "sevgi ve saygı" öneriyor.

- "Gelini nikahtan vazgeçirdiler"

Acar, AA muhabirine, ilk kıydığı nikahı bugün gibi hatırladığını belirterek, her nikahın kendisinde farklı izler bıraktığını söyledi.

Nikahını gerçekleştirdikleri arasında Amerika, Fransa, Avustralya, Dubai, Ukrayna, Romanya ve Suriye'den gelin veya damatların da bulunduğunu ifade eden Acar, babasının ve kızının nikahını kıymanın da kendisine nasip olduğunu belirtti.

"Değişik olaylar yaşadım meslek hayatım boyunca. Hiç kimsenin tadamayacağı duygular yaşadım." diyen Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nikahı basanlar oldu. Gelinin halası, damadı istemeyip, nikahı bastı, zorluk çıkardı. Damadın gelinin mal varlığı için evlendiğini düşünüyordu. O malı paylaşamıyorlardı. Onun için nikahı basmışlar. Gelini nikahtan vazgeçirdiler. Üzüldüm doğrusu. Bu tür olayları bizzat yaşadığım için daha enteresan ve üzücü oldu."

- Soyadı talebi kabul edilmedi, nikah sona erdi

Etkilendiği bir diğer nikahı paylaşan Acar, terör saldırısında ailesi katledilen bir kadının kendi soyadını da kullanmak istediğini fakat kayınpederin buna izin vermediğini anlattı.

Acar, "Kadının bütün ailesi katledilmiş ve tek çocuk kalmıştı. Kadın kayınpederine, 'Baba ben kendi soyadımı kullanayım, yoksa soyadım silinip gidecek.' dedi. Kayınpederi de kadına kızarak nikah yapmadan götürdü. En çok üzüldüğüm olay bu oldu." diye konuştu.

- "Babamın nikahını kıydım, düğününü yaptım"

En ilginç bulduğu nikahın ise babasınınki olduğunu dile getiren Acar, "Annem vefat ettikten sonra babama söz vermiştim, onu evlendireceğime dair. Kız istedim, babam 82 yaşındayken kendi ellerimle nikahını kıydım, düğününü yaptım. Çok ilginçti. En zor olan ise kızımın nikahıydı, boğazım düğümlendi. Çok zor nikahını yaptım." ifadelerini kullandı.

- "Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" sorusuna "Hayır" dediler

Acar, 4 nikah töreninde, "Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" diye sorduğunda "Hayır" yanıtı aldığını belirterek, "Mal beyanında bulunup, isteği gerçekleşmediği için 'Hayır' diyen oldu. Bir kişi kendi soyadını kullanamamasından dolayı 'Hayır' dedi. Diğerleri de yine mal konusunda anlaşamadığı için, mal sözleşmesi imzalamadılar ve masada 'Hayır' dediler." diye konuştu.

Evlenmek için başvuran en yaşlı kişinin 87 yaşında olduğunu anlatan Acar, "Çocuğu olmuyordu. İkinci kez evlendi. Merak edip, sordum, yine çocuk sahibi olamamıştı." dedi.

- Mutluğu evliliğin sırrı

Acar, çitlere önce kendilerine sonra ailelerine saygılı olmaları gerektiği önerisinde bulunarak, "Bir ailede saygı ve sevgi varsa, o aile devam eder ve Allah da onlarla beraber olur. Ama bir ailede sevgi ve saygı yoksa, zaten o aile yıkılmaya mahkumdur. Genç çiftlere nasihatım birbirlerine, ailelerine ve büyüklerine her zaman saygı ve sevgi göstermeleri. Bu sayede aileler bozulmaz. Evlilikleri mutlu bir şekilde devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

Acar, işini severek yaptığını, mutlu bir aile kurmaları için çiftlerin hayatını birleştiren imzayı bundan sonra da severek atmaya devam edeceğini dile getirdi.