Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı

Kültür Sanat Yaşam Haberleri

Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı

- Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen çalıştay başladı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı başladı.

Kumbağ Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek çalıştayda, Arnavutluk’tan Shkurta Haxhıu, Ukrayna’dan Snegana Melnyk ile Kata Rudakova, İtalya’dan Anita Monoscalco, Makedonya’dan Gordana Vincic, Hindistan’dan Suchismita Sahoo, Bulgaristan’dan Lora Yaneva ve Rusya’dan Anastasia Polozova, eserlerini Tekirdağ için yapacak.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanından ressamların çalıştaya katıldığını söyledi.

Eşkinat, kültür, sanat etkinliklerini her alanda sürdürmeye devam ettiklerini ifade ederek, "Farklı ülkelerden kadın ressamları şehrimizde ağırlıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Güzel bir çalıştay olacağını düşünüyoruz. Çalıştay sonunda Türk ressam Tülin Onat'ın da onur konuğu olarak katılacağı sergi ile çalıştayımız sona erecek." dedi.

Çalıştayın küratörü Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mahpeyker Yönsel de Bisanthe Uluslararası Kadın Ressamlar Sanat Çalıştayı'nın bu yıl ilk defa düzenlendiğini dile getirdi.

Yönsel, kadınlara özel bir çalıştay olmasının çok güzel olduğunu belirterek, "Farklı ülkelerden kadın ressamlar burada yer alıyor. Burada gelen ressamları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Bir hafta boyunca burada herkes eserini ortaya çıkartmak için çalışacak. Sergi açılışı ile çalıştayımız sona erecek." diye konuştu.

Farklı ülkelerden sanatçıları Tekirdağ'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını aktaran Yönsel, şunları kaydetti:

"Sanatçıları bireysel çalıştıkları atölyelerden çıkartarak, onları toplu halde çalışacakları bir ortamda buluşturduk. Bu hem şehrimiz hem de ülkemiz için güzel bir etkinlik olacak. Çalıştayımızın temasını üzüm ve şarap perileri olarak belirledik. Tekirdağ önemli bir üzüm şehri olduğu için temanın bu olmasını istedik. Ressamlar bu tema doğrultusunda eserlerini çizecek."

Çalıştay, 23 Eylül'de yapılacak sergi ile sona erecek.