Bitlis parklarla donatılıyor

Genel Haberleri

Bitlis parklarla donatılıyor

- "Vadideki güzel şehir" olarak bilinen Bitlis'te belediye, farklı mahallelerde içinde basketbol, çocuk oyun alanı, spor aletleri ve oturma alanlarının yer aldığı modern parkları vatandaşın hizmetine sunuyor - Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu: - "Devletimizin bu millete hizmet amaçlı gönderdiği kaynakları en iyi şekilde kullanarak vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Bir yıl içinde 7 park projesini hayata geçirdik"

BİTLİS (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, sosyal tesislerin bulunmadığı mahallelere modern parklar kurarak, vatandaşların kullanımına sunuyor.

Belediye, alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projeleri de hayata geçirerek, "Vadideki güzel şehir" olarak bilinen ve 6 bin yıllık geçmişe sahip kadim kentin daha yaşanabilir hale gelmesi için imkanlarını seferber ediyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen projelerle kentin tüm mahallelerinde içinde basketbol, çocuk oyun alanı, açık alan spor aletleri ve oturma alanlarının bulunduğu modern parklar yapılıyor.

Hüsrev Paşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkta incelemelerde bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte belediye hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Bir yıl içerisinde birçok park projesini başlattıklarını anlatan Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Parklarımızın yüzde 90'ı bitmiş durumda. 2 bin metrekare alan üzerine kurulan bu parkımızda basketbol sahası, çocuk oyun grupları ve fitness ile bu mahallenin en fazla ihtiyaç duyduğu bir hizmeti belediye olarak yerine getirdik. Geldiğimiz ilk günden bu yana sürekli vurguladığımız ve belediyecilik adına yapılması gereken hizmetler işte bunlardır. Devletimizin bu millete hizmet amaçlı gönderdiği kaynakları en iyi şekilde kullanarak vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Bir yıl içinde 7 park projesini hayatta geçirdik. Toplam maliyeti 2,5 milyonu bulan bu parklarımızla ilk defa Bitlis'in farklı mahalleleri bu hizmet ile tanıştı. Sadece bununla kalmayıp çocuklar için 16 basketbol sahasını hizmete açtık."

Ustaoğlu, her okulun ve her mahallenin bahçesine basketbol sahası yaptıklarını, çocuk ve gençlerin aileleri ile vakit geçirebilecekleri nezih parkları halkın hizmetine sunduklarını dile getirdi.

Özellikle gençlerin vakit geçirebilecekleri sosyal ve kültürel donatılara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, "Kadim tarihte çok derin yer tutmuş, açık hava müzesi şeklinde olan bu şehrin kimliği ve yönü belli. Önemli olan bu kimliğini ortaya çıkarmak. Geldiğimiz ilk günden bu yana başlattığımız sokak sağlıklaştırması projesi ile adeta şehrin kimliğine ve ruhuna dokunduk. Belediye hizmetleri adına yapılması gereken en önemli hizmetlerin başında şehrin tarihi kimliğine dokunmak gelir." dedi.