Devlet desteğiyle günde 10 ton üretim yapıyor

Genel Haberleri

Devlet desteğiyle günde 10 ton üretim yapıyor

- Muş'ta Yıldırım Sarıgül, devlet desteğiyle kurduğu süt üretim tesisinde peynir, tereyağı ve ayran üreterek kent ekonomisine katkı sağlıyor - İşletme sahibi Sarıgül: - "Günde ortalama 10 ton kaşar, beyaz peynir, yoğurt, tereyağı ve ayran üretiyoruz. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde kapasiteyi büyütüp personel sayısını 50'ye çıkararak günlük 60 ton üretim yapmak"

MUŞ (AA) - Muş'ta Yıldırım Sarıgül, aldığı devlet desteğiyle kurduğu modern süt üretim tesisinde günlük ortalama 10 ton kaşar, beyaz peynir, yoğurt, tereyağı ve ayran üretiyor.

Muş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) 3 milyon lira hibe desteği alan Sarıgül, Muş Organize Sanayi Bölgesi'nde modern süt üretim tesisi açtı.

İşletme sahibi Sarıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaliteli, hijyenik peynir ve yoğurt üretmek amacıyla modern bir süt fabrikası kurduklarını söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır 10 personelle üretim yaptıklarını anlatan Sarıgül, "Günde ortalama 10 ton kaşar, beyaz peynir, yoğurt, tereyağı ve ayran üretiyoruz. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde kapasiteyi büyütüp personel sayısını 50'ye çıkararak günlük 60 ton üretim yapmak. Devlet katkısı olmadan böyle bir fabrika kurma cesareti olamazdı. Devletin verdiği öz güvenle bu işe başladık." dedi.

Sarıgül, sütü Elazığ'ın Karakoçan ve Bitlis'in Adilcevaz ilçelerinden temin ettiklerini ifade etti.

Muş'ta süt toplama merkezi olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Sarıgül, şöyle konuştu:

"Bölgede bu kapasiteyle çalışan başka bir işletme yok. Burada ürettiğimiz ürünlerde herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor, tamamen doğal. Ürünleri ihraç etmek için Irak'taki firmalarla görüşüyoruz. Yurt içinde Ankara'da şube açtık. Antalya, İzmir, İstanbul ve Aydın gibi büyük şehirlere ürünlerimizi gönderiyoruz."


Muhabir : Sabri Yıldırım
Yayınlayan : Seval Güler