Düzce’deki su baskını ve toprak kayması

Genel Haberleri



- Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri, hasta veya yatalak kişilerin hastanelere sevki için zorlu koşullarda mücadele veriyor

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde gece saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelanın ardından sağlık ekipleri, mahsur kalan hastaların sevki için sel koşullarında çalışmalarını sürdürüyor.

Sağanak nedeniyle Melen Çayı'nın taşması sonucu oluşan sel ve Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe-Çelikdere-Harmankaya-Büyük Melen köyleri arasında birçok noktada meydana gelen heyelanın ardından AFAD, 112 Acil Servis, UMKE, jandarma, itfaiye ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri, hasta ya da yatalak kişilerin hastanelere sevki için zorlu koşullarla mücadele ediyor.

- Ekipler, alzaymır hastasına güçlükle ulaştı

Mısırlı köyünde yaşayan 76 yaşındaki alzaymır hastası Hasan Göç'e, UMKE ekiplerinin yoğun çabası sonrası ulaşıldı.

Yolların çökmesi ve toprak kaymaları yüzünden bölgede ilerlemekte güçlük çeken ekipler, Göç'ü bulunduğu evden sedyeyle ambulansa aldı.

Dere gibi akan suyun üzerinde taşınan hasta, Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ekiplerin hasta babası için seferber olduğunu belirten Hüseyin Göç, "Dün akşam saat 11.00'den itibaren aşırı yağış devam etti. Sel yaşadık, ardından bölgede çalışmalar başladı. Sabah 05.00 itibarıyla tamamen sular altında kaldık. UMKE'yi, daha sonra AKUT’u aradım. 'Size ambulans göndereceğiz.' dediler, sağ olsunlar. Geldi ekipler, elinden geleni yapmaya çalıştı herkes." diye konuştu.

Bu arada, bölgedeki iki UMKE ekibinin, dün geceden bu yana yaklaşık 15 hastanın hastaneye sevkini gerçekleştirdiği belirtildi.

Muhabir : Tayyib Hoşbaş
Yayınlayan : Kemal Kaymak