Felç geçiren minik Ömer'e gönüllü destek

Genel Haberleri

Felç geçiren minik Ömer'e gönüllü destek

- Sanatçı Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP, Manisa'da nefes borusuna kaçan fındık kırıntısı nedeniyle nefessiz kalıp felç geçiren 3 yaşındaki Ömer Yasir Şahin'in 1 yıllık ekstra fizik tedavi masraflarını karşılayacak

MANİSA (AA) - Manisa'da boğazına fındık tanesi kaçınca nefessiz kalan ve felç geçiren 3 yaşındaki Ömer Yasir Şahin'in 1 yıllık ekstra fizik tedavi masraflarını, Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) üstlendi.

Sanatçı Haluk Levent'in kurucusu olduğu platformun Manisa grubu temsilcisi Ayşenur Cevrin, Ömer'in babası İbrahim Şahin ile görüştü.

Görüşmenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Cevrin, sanatçı Haluk Levent'in, Ömer'in sağlık durumunu öğrendikten sonra aile için yardım çağrısında bulunduğunu, bu çağrı üzerine aileye maddi ve manevi destek vermek istediklerini aktardı.

Cevrin, minik Ömer'in ekstra fizik tedavi masrafları konusunda yardımcı olacaklarını ifade ederek, "Haluk Levent'in çağrısı üzerine derneğimizin bütün imkanlarını seferber ettik. Minik Ömer için elimizden geleni yapmaya hazırız. Şu aşamada onun yoğun bir fizik tedaviye ihtiyacı var. Biz bu tedavi sürecinde maddi ve manevi olarak Ömer'in yanındayız. Kademe kademe olacak iyileşme sürecinin sonuna kadar takipçisiyiz." dedi.

Baba İbrahim Şahin de bebeklerinin fizik tedavisinin devam ettiğini, elleri ve ayaklarının eskiye göre daha iyi hareket edebildiğini söyledi.

Fizik tedavinin iyileşmede büyük önem taşıdığını dile getiren Şahin, "Ömer’in ellerinin ve ayaklarının kapanmaması için bir cihaz kullanıyoruz. Mevcut tedavi programına ne kadar ilave yaparsak o kadar iyi. Sosyal medyada bizi görüp yardımımıza koşan bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Manisa'da nefes borusuna fındık kaçan 3 yaşındaki Ömer Yasir Şahin'in akciğerinden 9 mercimek tanesi büyüklüğünde fındık parçası çıkarılmış, olay sırasında beyni 5 dakikadan fazla oksijensiz kalan çocuk felç geçirmişti.