Hatay'da geleneksel "tatlı telaşı" başladı

Genel Haberleri

Hatay'da geleneksel "tatlı telaşı" başladı

Hatay'da bayramların olmazsa olmazı arasında yer alan, geleneksel bayram lezzetlerinden "kömbe" kurabiyelerinin imece usulü hazırlanması telaşı başladı. Hatay'ın tüm ilçelerinde uzun yıllardır bayram dolayısıyla yapılan kömbe, cevizli, susamlı, hurmalı ve fıstıklı olmak üzere 4 çeşit yapılıyor. Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilere ikram edilecek olan geleneksel bayram kömbesi, 7 çeşit baharat kullanılarak hazırlanan hamurla hazırlanıyor. Ev hanımları, imece usulüyle her gün bir evde toplanıp kömbeleri hazırlıyorlar. Tepsilere dizilen kömbeler ilçedeki taş fırınlarda pişiriliyor. Güzel kokusu, ağızlarda bıraktığı tatla dikkati çeken kömbenin yapılma mesaisi ramazanın son gününe kadar sürüyor.