Heyelanda evi zarar gören aile yardım bekliyor

Genel Haberleri

Heyelanda evi zarar gören aile yardım bekliyor

- Zonguldak'ın Çağlı köyünde meydana gelen heyelan sonucu oluşan çatlaklar nedeniyle evlerinde oturamayan Ataman ailesi, kendilerine yardım eli uzatılmasını istiyor

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çağlı köyünde meydana gelen heyelan sonucu evlerinde çatlaklar oluşan Ataman ailesi, yardım bekliyor.

Nurten ve Gürbüz Ataman çiftinin merkez ilçeye bağlı Çağlı köyündeki 2 katlı evi, 15 Ocak'ta meydana gelen heyelanda zarar gördü.

Çatlaklar oluşan evden bazı eşyalarını alabilen ailenin, durumu bildirmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve belediye ekipleri bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

İki çocuk annesi Nurten Ataman (51), gazetecilere yaptığı açıklamada, heyelanın olduğu sırada evde yemek yaptığını söyledi.

İlk başta evin alt tarafından gürültü geldiğini anlatan Ataman, "Orası koptu. Sonra dışarı çıktık, kaymayı görünce yan tarafımdaki akrabamıza geçtik." dedi.

Ataman, günlerdir yakınlarının yanında kaldıklarını belirterek, "Ne yapacağımı, ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu da Allah'ın bize verdiği bir sınav. İnşallah hayırlısıyla atlatırız, Allah büyüktür. Allah razı olsun devlet büyüklerimizden, bizlere sahip çıkıyorlar, hepsi ilgilendi. Evimize baktılar, rapor da tuttular. Belediyeden de geldiler. Sonucu bekliyoruz. Kafamızı sokacak bir ev istiyoruz, çok zor durumdayız. Her gün buraya gelip kedi köpeği doyuruyorum. Eve giremiyoruz, ev sallanıyor. Eşyalarım, her şeyim gitti. Cumhurbaşkanımızdan, herkesten yardım bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir : Gökhan Yılmaz
Yayınlayan : Sibel Kurtoğlu