İtfaiye erleri tecrübelerini gönüllülerle paylaşıyor

Genel Haberleri

İtfaiye erleri tecrübelerini gönüllülerle paylaşıyor

- Düzce'de görev yapan itfaiye erleri gönüllülere su altı arama-kurtarma ve diğer konularda eğitim veriyor - İtfaiye eri Özgür Dinç: - "Derneğimizle arama-kurtarma ve su altı arama-kurtarma eğitimini tamamlıyoruz. Üniversitenin havuzunda gönüllü arkadaşlarımızla su altı dalışları yapıyoruz"

DÜZCE (AA) - Düzce'de görev yapan itfaiye erleri, talep üzerine kendilerine başvuruda bulanan gönüllülerden oluşan derneklere tecrübelerini aktarıyor.

Düzce Belediyesi'nde görev yapan itfaiye erleri, Ulusal Keşif Arama Kurtarma Araştırma Derneği (UKSAR) üyeleriyle Düzce Üniversitesi Havuzu'nda bir araya gelerek su altı eğitimi veriyor. Toplam 6 ay süren eğitimlerin sonunda katılımcılar yeterlilik belgesi alabiliyor.

İtfaiye eri Özgür Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama-kurtarma ekipleriyle su altında eğitim yaptıklarını söyledi.

Havuzda düzenlenen çalışmaların başlangıç olduğunu aktaran Dinç, "Derneğimizle arama-kurtarma ve su altı arama-kurtarma eğitimini tamamlıyoruz. Üniversitenin havuzunda gönüllü arkadaşlarımızla su altı dalışları yapıyoruz." dedi.

Havuzdaki uygulamanın ardından katılımcıların yeterlilik belgesi alacağını belirten Dinç, daha sonra bu katılımcıların su altında, denizde oluşan kazalara, arama-kurtarma yapacakları zaman kendilerine destek olacaklarını anlattı.

"Su altında arama-kurtarma daha zor." diyen Dinç, şunları kaydetti:

"Burada yaptığımız çalışma farklı bir eğitim çalışmasıdır. Su altındaki arama-kurtarma zor sularda oluyor, bu da genelde görüşü olmayan ya da dalgalı sularda oluyor. Arama-kurtarmadan önce bir altyapı temeli olması gerekiyor, bu eğitimlerden sonra bulanık ve görüşü olmayan suda olan eğitimler var. Su altı arama-kurtarma farklı bir olay, bunu yapabilmek çok zor. Onun için suya aşina olup daha sonra tüm zorlu sularda eğitim yapmamız gerekiyor."

UKSAR Derneği gönüllüsü Emin Eren Berber(15) de kendilerine eğitim veren itfaiye erlerine teşekkür ederek, "Su içerisinde yapacağımız hareketler ve nefes kontrolleri alanında eğitim alıyoruz. Biz de eğitmenlerin verdiği bilgileri uygulayarak tekrar ediyoruz. Eğitimler devam edecek, bize verdikleri eğitimden dolayı Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz." diye konuştu.