İzmir’de AK Parti’den CHP’ye ziyaret

Politika Haberleri



- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: - "Bu seçimsiz bir dönem, fazla politika yapıp ortamı gererek siyaset yapmanın anlamı yok. İcraat yapalım" - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: - "İzmir'i ilgilendiren her konuda genelde ve yerelde uyumlu çalışmamız gerekiyor"

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret etti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığına atanmasının ardından kendisini ziyarette bulunan Deniz Yücel'e iade ziyaretine giden Sürekli'ye il başkan yardımcıları eşlik etti.

Kerem Ali Sürekli, İzmir için önemli konularda CHP ile irtibatta olduklarını belirterek, "Aramızdaki kırmızı hat açık. Ziyaretimizde İzmir gündemini de değerlendiriyoruz. Bu görüşmelerimiz devam edecek. Önceliğimiz İzmir." dedi.

Belediyelerin icraatlarına katkılarını sürdüreceklerini, kenti ilgilendiren konularda ortak çalışacaklarını aktaran Sürekli, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin İzmir'deki projelerine CHP'nin bakışını da takip edeceğiz. Gündemde şehir hastaneleri konusu var. Vatandaşlara da sivil toplum kuruluşlarına da CHP'ye de çalışmalarımızı anlatacağız. Onların da talepleri olabilir, taleplerini Ankara'da bakanlıklara götürürüz. Bu seçimsiz bir dönem, fazla politika yapıp ortamı gererek siyaset yapmanın anlamı yok. İcraat yapalım."

- Orman yangını konusu görüşüldü

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise AK Parti İl yönetimini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını bildirerek, "İzmir'e borcumuz var. İzmir'i ilgilendiren her konuda genelde ve yerelde uyumlu çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.

Gerçek anlamda çoğulcu katılımcı bir demokrasiyi hedeflediklerini vurgulayan Yücel, İzmir'in gündemindeki konuları birlikte değerlendirmek istediklerini, yakın zamanda büyük hasara yol açan orman yangınlarının da bu konular arasında yer aldığını dile getirdi.

Yücel, orman yangınları ve sebepleri konusunda bilgi kirliliği olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Orman yangınlarını istişare etmemiz ve benzer konularda bu kadar vahim sonuçlar olmaması için eş güdüm içinde çalışmamız lazım. İnsan olarak İzmirli olarak ciğerimiz yanıyor. Sık diyalog kurarsak daha etkili olabiliriz."

Deniz Yücel, konuşmasında, İzmirlilerden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda evlerini Türk bayraklarıyla donatmasını isteyerek, "30 Ağustos ile problemi olanlara bunun en iyi mesaj olacağını düşünüyorum." dedi.

- Sürekli: "Tahkikat sürüyor"

Kerem Ali Sürekli de 30 Ağustos Zafer Bayramı dileklerinde Deniz Yücel'e katıldıklarını ve tüm vatandaşların bayramını kutladıklarını söyledi.

Sürekli, orman yangınları konusunda teknik bilgileri CHP'li yöneticilere de ileteceklerini ifade ederek, "Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile görüştük. Kendisi spekülasyondan dolayı üzgün. Orman yangınında süreci de o yönetmişti. Tam anlamıyla ciğerimiz yandı. Bir daha olmaması için adli tahkikat devam ediyor. Bazı üstlenenler de var bunlar değerlendiriliyor." diye konuştu.

Sürekli, orman yangınlarını önleme ve söndürme konusunda yapılanların da takdir edilmesi gerektiğini dile getirdi.

- Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Basın mensuplarının, üç büyük şehre kayyum atanması konusundaki sorusuna Kerem Ali Sürekli, "O konuda delliler var. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çok ciddi deliller, bulgular var. Ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda kayyum atanması doğaldır." yanıtını verdi.

Sürekli, yeni parti kurulmasına ilişkin çalışmalarına ilişkin soruyu da "Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. İl başkanı olarak hiç ilgilenmiyorum." sözleriyle cevapladı.

İki partinin il yöneticileri arasındaki görüşme basına kapalı devam etti.






Muhabir : Efsun Yılmaz
Yayınlayan : Sefa Salantur